Usta Oyuncu Nedret Güvenç’e Veda

Usta Oyuncu Nedret Güvenç’e Veda
Türk tiyatro ve sinemasının usta oyuncularından biri olan Devlet Sanatçısı Nedret Güvenç bugün yapılan törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

İki gün önce 91 yaşında hayata veda eden usta sanatçı Nedret Güvenç bugün son yolculuğuna uğurlandı. Geçtiğimiz gün hayatını kaybeden ve bu vefatıyla sanat, sinema ve tiyatro dünyasını yasa boğan ve 1998 yılında Kültür Bakanlığı’nca verilen Devlet Sanatçısı unvanını alan başarılı oyuncu, seslendirme sanatçısı ve yönetmen Nedret Güvenç’in cenaze trenine pek çok isim katıldı. Ünlü ismin cenaze töreni Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde düzenlenen törenin ardından Teşvikiye Camiinde cenaze namazı kılındı. Burada kılınan cenaze namazına da pek çok ünlü katılırken Nedret Güvenç’in cenazesi daha sonra Kilyos Mezarlığında toprağa verildi. Ünlü ismin cenazesine pek çok ünlü isim, yakını ve sevenleri katıldı.

Nedret Güvenç’e Veda Zamanı

Geçtiğimiz gün sabaha karşı 91 yaşında hayata veda eden Türk Tiyatro ve sinemasının usta isimlerinden Nedret Güvenç bugün son yolculuğuna uğurlandı. Ünlü isme ilk tören Muhsin Ertuğrul Sahnesinde yapıldı. Devlet sanatçısı unvanı bulunan Nedret Güvenç’in cenaze törenine pek çok ünlü isim katıldı. Bunlardan Dilek Türker, Türkan Kafadar, Nedim Saban, Gökçe Biçer, Uğurtan Atakan, Şahin Sekman ve Nergis Çorakçı Nedret Güvenç’le olan anılarını paylaştılar. Törene ayrıca usta ismin kızı Müjde Bilgütay, yeğeni Ece Uslu, Suna Keskin, Çiçek Dilligil, Bora Öztoprak, Sevinç Erbulak ve Aslı İçözü katıldı. Muhsin Ertuğrul sahnesnde yapılan törenin ardından Nedret Güvenç’in cenazesi Teşvikiye camiinde kılınan cenaze namazın ardından Kilyos mezarlığında toprağa verildi.

Nedret Güvenç Kimdir?

Türk Sinemasının ve tiyatrosunun usta isimlerinden biri olan ve 1998 yılında Devlet sanatçısı unvanını kazanan usta isim Nedret Güvenç 1930 yılında dünyaya gelmiştir. Oyuncu ilköğretim hayatının ardından Ankara Devlet Konservatuarında şan ve piyano eğitimi almıştır. Daha sonra tiyatroya ağırlık vermeye başlayan Nedret Güvenç 1948 yılında tiyatroya başlamıştır. Hayatı boyunca pek çok tiyatro oyununda yer alan ünlü isim ayrıca sinema ve dizilerde de rol almış ve sektörün önde gelen oyuncularından olmuştur. 1974 yılında En Büyük Kumar ile yönetmenliğe de başlayan Nedret Güvenç aynı zamanda seslendirme sanatçılığı da yapmıştır. Ünlü isme tekrar Allah’tan rahmet yakınlarına ve sevenlerine sabırlar diliyoruz.

02-08-2021
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar