Usta Oyuncu Perihan Savaş’a Büyük Ödül

Usta Oyuncu Perihan Savaş’a Büyük Ödül
Sinemanın ünlü oyuncularından biri olan ve bugüne kadar yüzlerce film ve dizide rol alan usta oyuncu Perihan Savaş’a Almanya’dan onur ödülü!

Son olarak El Kızı dizisinde rol alan ve bu zamana kadar yüzlerce film ve dizide rol alan Türk sinemasının ve dizi sektörünün ünlü isimlerinden Perihan Savaş pek çok ödülle onurlandırıldı. Ünlü oyuncu Altın Portakal dahil pek çok ödülün sahibi olurken son olarak 26’ncısı düzenlenen Türkiye – Almanya Film festivalinden de Onur Ödülü aldı. Aynı ödül töreninde ünlü yazar ve oyuncu Ercan Kesal’de en iyi erkek oyuncu ödülünün sahibi oldu. Sinemanın ünlü ve başarılı ismi Perihan savaş ödül töreninde yaptığı konuşmada ödülü öldürülen annelerin çocukları adına aldığını belirtti. 11 Mart’ta başlayan ve bu sene 26’ıncısı düzenlenen Almanya – Türkiye Film Festivalinde ayrıca pek çok isim ödüller aldı.

Onur Ödülü

Bu sene 26’ncısı düzenlenen ve pek çok ismin ödül aldığı Almanya – Türkiye Film Festivali yapılan ödül töreninin ardından başarılı bir şekilde sona erdi. Pek çok kişinin katıldığı ve birçok filmin gösterildiği festivalde Türk Sineması’nın yaşayan en büyük oyuncularından biri olan Perihan Savaş’a da Festival Onur Ödülü verildi. Son olarak El Kızı dizisinde rol alan ve bu dizinin erken final yapmasıyla yeni projeleri değerlendirmeye alan ünlü oyuncuya ödülünü Nürnberg Belediyesi ikinci başkanı Dr. Julia Lehner’in elinden aldı. Ünlü oyuncu ödülü aldıktan sonra yaptığı konuşmada “ödülümü Türkiye ve Almanya toplumlarında şiddete maruz kalan kadınlar ve annesiz kalan çocuklar adına alıyorum” ifadelerini kullandı. Ödül gecesinde ayrıca ünlü isim Ercan Kesal’de en iyi erkek oyuncu ödülünü aldı.

Perihan Savaş Yapımları

Sinemanın ünlü oyuncusu Perihan Savaş bugüne kadar pek çok yapımda rol aldı. Son olarak Fox Tv ekranlarında yayınlanan El Kızı dizisinde rol alan usta oyuncu sinemanın en başarılı yapımları arasında sayılan filmlerde rol almıştır. Yapımlardaki üstün performansıyla adını kalplere aktın harflerle yazdıran Perihan Savaş’ın rol aldığı yapımlar arasında

·         El Kızı

·         Çukur

·         Bedel

·         Yaprak Dökümü

·         Gazi

·         Büyük Buluşma

·         Yalanın Batsın

·         Kafalar Karışık

·         Eve Dönüş

·         Evlat

·         Mahallenin Muhtarları

·         Kiralık Anne

·         Minyeli Abdullah

·         Karılar Koğuşu

·         Yaşarken Ölmek

·         Cennet Gözlüm

·         Yarınsız Adam

·         Kırlangıç Fırtınası

·         Sosyete Şaban

·         Keriz

·         Seni Yakacaklar

·         ve Sev Dedi Gözlerim bulunmaktadır.

22-03-2022
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar