Usta Sanatçı Kaya Akarsu Hayatını Kaybetti

Usta Sanatçı Kaya Akarsu Hayatını Kaybetti
Türk Sinema ve dizi sektöründe uzun yıllardır başarılı bir şekilde çalışan ve pek çok yapımda rol alan usta oyuncu Kaya Akarsu 78 yaşında hayata veda etti.

Son zamanlarda Türk Sineması ve dizi sektöründe yaşanan kayıplar her kesimden insanları üzüyor. Dün Hababam Sınıfı’nda rol alan oyunculardan Fazıl Ender uzun’un hayatını kaybetmesinin ardından bugün de ünlü ve başarılı bir oyuncu daha hayata veda etti. Türk Sineması ve dizi sektörü usta bir oyuncusunu daha kaybetmenin derin şokunu yaşıyor. rol aldığı pek çok sinema filmi ve diziyle seyirci tarafından çok sevilen ve aynı zamanda seslendirme sanatçılığı da yapan usta oyuncu Kaya Akarsu bugün 78 yaşında hayatını kaybetti. Televizyonlarda sunuculuk da yapan usta ismi sevenleri özellikle Harry Potter isimli filmdeki seslendirmenliği ile çok yakından tanıyordu. Usta ismin hayatını kaybetmesi sinema ve dizi sektöründe büyük üzüntüyle karşılanırken pek çok isim Kaya Akarsu’nun hayatını kaybetmesi dolayısıyla taziye mesajları yayınladılar. 78 yaşında hayata veda eden Kaya Akarsu’nun hayatını kaybetmesi sosyal medya ve magazin basınında da yer buldu. Ünlü ismin hayatını kaybetmesi dolayısıyla Kültür Bakanlığı’da bir mesaj yayınladı.

Bir Usta Daha Hayatını Kaybetti

Türk Dizi ve sinema oyuncusu, pek çok tiyatro oyununda rol alan ve seslendirme sanatçılığı yapan usta oyuncu Kaya Akarsu bugün 78 yaşında hayata veda etti. Usta ismin hayatını kaydetmesi dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı bir mesaj yayınladı. Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda “tiyatro ve sinema sanatçısı Kaya Akarsu’nun vefatını üzüntüyle öğrendik. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve tüm sanat camiamıza başsağlığı diliyoruz” ifadelerine yer verildi. Bizde 78 yaşında hayata veda eden başarılı ve usta oyuncu Kaya Akarsu’ya Allah’tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine sabırlar diliyoruz.

Kaya Akarsu Kimdir?

78 yaşında hayata veda eden usta isim Kaya akarsu 1 Temmuz 1942 yılında dünyaya gelmiştir. İlk orta ve lise eğitimlerinin ardından Ankara Devlet Konservatuarı’ndan mezun olan Kaya Akarsu bugüne kadar pek çok yapımda rol almış ya da seslendirme yapmıştı. Usta ismin rol aldığı yapımlardan bazıları şunlardır. Harry Potter (Seslendirme), Akasya Durağı, Kollama, Kurtlar vadisi Pusu, Benim annem Bir Melek, Miras, Eksik Etek, Cemile, Yeniden Çalıkuşu, Sessiz Fırtına, Abdülhamit Düşerken, Çarli, Cumhuriyet, Köroğlu, Çalıkuşu, Cinler Periler.

30-03-2021
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar