Usta Sinema Oyuncusu Hayatını Kaybetti

Usta Sinema Oyuncusu Hayatını Kaybetti
Tiyatro dünyasının ve sinema filmlerinin usta oyuncusu Yurdagül Vergon 88 yaşında hayatını kaybetti. Usta isim Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verildi!

Uzun yıllardır tiyatro, sinema ve dizi dünyası ile iç içe yaşayan ancak çok fazla ortalarda görünmeyen ve sadece işiyle ilgilenen usta isimlerden biri daha hayata gözlerini yumdu. Uzun yıllardır İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nda görev yapan, sahne alan ve özellikle oynadığı tiyatro oyunları ve sinema filmleriyle bilinen usta oyuncu Yurdagül Vergon dün hayatını kaybetti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları usta oyuncusunu kaybettiğini belirten bir taziye ve başsağlığı mesajı yayınladı. 88 yaşında hayatını kaybeden usta isim Yurdagül Vergon aynı zamanda seslendirme sanatçılı da yapıyordu ve pek çok ünlü ismin seslendirmesini de yapmıştı. Yurdagül Vergon son yolculuğuna Zincirlikuyu Mezarlığı’ndan uğurlandı.

Tiyatro Bir Değerini Kaybetti!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi şehir Tiyatrolarında uzun yıllar görev yapan, pek çok tiyatro oyununda ve sinema filminde rol alan aynı zamanda seslendirme sanatçılığı yapan usta oyuncu Yurdagül Vergon 88 yaşında hayatını kaybetti. Usta isim Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verildi. Usta oyuncunun hayatını kaybetmesiyle ilgili Şehir Tiyatroları bir taziye mesajı yayınladı. Sevil Üstekin, Garibe Gündem, Şeref Çokşeker, Oya Başar gibi ünlü isimlerin seslendirmelerini de yapan Yurdagül Vergon aynı zamanda pek çok önemli tiyatro oyununda ve sinema filminde de rol almıştır. Bizde usta oyuncuya Allah’tan rahmet yakınları ve sevenlerine sabırlar diliyoruz

Yurdagül Vergon Kimdir?

88 yaşında hayata veda eden Türk Tiyatrosu’nun usta oyuncularından Yurdagül Vergon 18 Nisan 1933 yılında Eskişehir’de dünyaya gelmiştir. Hayatı boyunca oyunculuk, seslendirme sanatçılı yapan usta isim kariyerinde pek çok önemli yapımda yer almıştır. Bir Kavuk devrildi, Çalıkuşu, Susuz Yaz gibi tiyatro oyunlarında rol alan usta oyuncu aynı zamanda pek çok dizi ve filmde de oynamıştır. Usta oyuncunun rol aldığı sinema filmi ve diziler şunlardır.

-          Talih Kuşu

-          Yüreğin Aynası

-          Yeşil Bir Dünya

-          Yuvasızlar

-          Sarışınım

-          Düğün

-          Asılacak Kadın

-          Bir Kadın Bir hayat

-          Acımak

-          Acı Ekmek

-          Nikah Masası

-          Boynu Bükük

-          Kadifenin Kesesi

-          Beşinci Boyut

-          Sırlar Dünyası

-          Affet Bizi Hocam

-          Deli Divane

-          Zirvedekiler

-          Sevgi Oyunu

03-01-2021
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar