Uyanış Büyük Selçuklu’da Melikşah’a Bir Rakip Daha Geliyor

Uyanış Büyük Selçuklu’da Melikşah’a Bir Rakip Daha Geliyor
Uyanış Büyük Selçuklu’da Sultan Melikşah’a ihanet eden kardeşi Melik Tekiş’in ardından şimdi de amcaoğlu Turanşah ihanet ediyor. Peki dizide Melik Turanşah’ı kim canlandıracak?

Bu sezon başlayan en güçlü yapımlardan biri olarak öne çıkan ve pazartesi akşamlarına damgasını vuran TRT 1’in başarılı yapımı Uyanış Büyük Selçuklu seyirciyi ekrana kilitlemeye devam ediyor. Aksiyon ve savaş sahneleriyle adeta nefesleri kesen uyanı Büyük Selçuklu dizinde tarihten esinlenilerek hazırlanan hikaye o kadar etkili ve güçlü oldu ki seyirci bu büyülü ortamın etkisinde kaldı. Her hafta harici düşmanlar kadar dahili düşmanlarla da uğraşan Selçuklu Devleti ve Sultan Melikşah son olarak kendisinden uzun yıllar boyunca saklanan sırrı öğrenmiş ve bu sırrın etkisi altında kalmıştı. Daha öncesinde kardeşi Melik Tekiş’in ihanetine uğraşan Melikşah, Melik Tekiş’in tahtı ele geçirebilmek için düşmanla bile ittifak yapmasıyla büyük bir tehlike atlatmıştır. Sultan Melikşah sonunda kardeşinin ordusuyla karşı karşıya gelmiş ve kardeşini teke tek mücadelede yenerek daha fazla kardeşkanı dökülmesini istemeyerek kardeşi Melik Tekiş’i affetmiş ancak yine de gözlerine mil çektirerek onun bir daha böyle ihanetlere kalkışmaması için tedbir almıştı. Ancak şimdi başka ve daha büyük bir tehlike ortaya çıktı.

Melik Turanşah Sultan Melikşah’a Karşı

TRT 1 ekranlarında pazartesi akşamlarının en çok izlenen dizisi konumunda olan Uyanış Büyük Selçuklu’da bir hikaye bitmeden bir başka hikaye başlıyor ev seyirci adeta nefessiz bir şekilde diziyi takip ediyor. Son olarak kardeşi Tekiş’in ihanetiyle uğraşan ve Melik Tekiş tehlikesini ortadan kaldıran Sultan Melikşah’ın karşısına bu sefer başka ve daha büyük bir tehlike çıkıyor. Tarihte Sultan’ın amcasının oğlu olan Turanşah’ın hikayesinin işleneceği bu yeni hikayede bu sefer Sultan Melikşah ile taht kavgasına girecek kişi amcaoğlu Turanşah oluyor. Ezeli bir düşmanlığı olan Turanşah’ın Melik Tekiş’ten daha büyük ve zorlu bir mücadeleye girecek olması sultan’ı ve Selçuklu’yu zor duruma düşürecek. Turanşah’ın tüm gücüyle Sultan Melikşah’ı ortadan kaldırmaya çalışması ile yeni ve büyük bir tehlike Selçuklu Devleti’nin başına bala olacak. Bakalım Sultan Melikşah amcaoğlu Turanşah’la nasıl bir mücadele içine girecek ve neler yaşanacak?

Ogün Kaptanoğlu Kimdir?

Uyanış Büyük Selçuklu’da Sultan Melikşah’a ihanet edecek ve onunla taht kavgasına girecek Turanşah’ı canlandıracak başarılı oyuncu Ogün Kaptanoğlu 29 Aralık 1977 yılında İzmir’de dünyaya gelmiştir. İlk orta ve lise eğitimlerinin ardından ajanslarda modellik yapmaya başlayan Ogün Kaptanoğlu gelen teklifleri değerlendirerek oyunculuğa başlamıştır. Bugüne kadar pek çok yapımda rol alan Ogün Kaptanoğlu’nun rol aldığı yapımlardan bazıları şunlardır.

·         Deli Gönül

·         Karagül

·         Ay Tutulması

·         Tek Türkiye

·         Senin Uğruna

·         Parmaklıklar Ardında

·         Büyük Buluşma

·         Hababam Sınıfı Merhaba

·         Amerikalılar Karadeniz’de

·         İstiklal: Kara Yılan

11-04-2021
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar