Vizyona Girecek Filmler… Bu Hafta Hangi Filmler Vizyona Girecek? | 1 Nisan Cuma

Vizyona Girecek Filmler… Bu Hafta Hangi Filmler Vizyona Girecek? | 1 Nisan Cuma
Vizyonda bu hafta hangi filmler var? Sinemaseverler vizyona girecek filmleri araştırıyor. Bu hafta Türkiye sinemalarında 7’si yerli, 9 film vizyona giriyor. İşte o filmler…

Her hafta Cuma olduğu gibi birbirinden güzel filmler beyazperde de sinemaseverlerle buluşacak. Sinemaseverler bu hafta hangi filmler vizyona giriyor? Onları araştırıyor. .. Bu hafta hangi filme gidelim? Diyenler, Acaba vizyonda ne var diye merak edenler.  Bu hafta beyazperdede yer alacak yerli ve yabancı filmler belli oldu. 1 Nisan 2022 Cuma günü itibariyle Türkiye’deki sinema salonlarında 7’si yerli 9 film vizyona girecek. 1 Nisan itibariyle gösterime girecek filmlerin listesi ise şöyle…
 

 

‘Morbius’

Marvel çizgi romanlarında yer alan bir anti-kahraman aksiyon filmi ‘Morbius’un başrollerinde Oscar ve Altın Küre ödüllü oyuncu Jared Leto’nun yanı sıra Jared Harris, Matt Smith, Adria Arjona ve Michael Keaton oynadı. Daniel Espinosa’nın yönettiği film, bilim insanı Dr. Michael Morbius’un, sahip olduğu kan hastalığına deva bulmaya çalışır, fakat yapay kanı keşfetse de bir türlü kendi hastalığını tamamen iyileştiremez.

Sonunda kan emici yarasalar üzerinde çalışmaya başlar. İllegal şekilde insan DNA’sı ile vampir yarasanın DNA’sını birleştirmeye çalışan Dr. Morbius, kadın meslektaşı Martine ile birlikte uluslararası sularda istediğini başarır. Üstelik sıra dışı bir kuvvet ve süper güçler kazanır. Aslında bir lanete duçar olduğunu öğrenmesi uzun sürmez. Zira artık canı devamlı insan kanı çekmektedir. Önceleri susuzluğunu suni kanla bastırmaya çalışsa da, giderek kontrol etmekte zorlandığı içgüdüleri başına bela olur... Film, Morbius’un insanüstü-yarı vampir bir varlığa dönüşmesini anlatıyor. 


 

 
‘Doru Macera Ormanı’

Animasyon film tutkunlarının beğenisini kazanacak olan Doru Macera Ormanı isimli filmde, ormanda kamp yapmakta olan Alaca’nın bir süre sonra hayvan sirkinin eline düşer, Doru ve arkadaşları, Alaca’yı kurtarmak için zekice bir kaçış planı düzenler. Bu serüvenin ardından Doru yeni bir sürprizle karşı karşıya kalır, sirkten kaçarken bebek şempanze Şöbi de onlarla birlikte gelmiştir. Artık Doru ve Karatay’ın tek bir amacı vardır, Şöbi’yi annesine kavuşturmak. İki kahraman, Şöbi’yi ailesine götürmek için Macera Ormanı’na doğru tehlikeli bir yolculuğa çıkar…  

 


 

 

‘İblis – Karanlığın Sahibi’

Korku türündeki film, büyük bir çabayla ulaştığı definenin cinler tarafından sahipli olması sonucunda çıkmaza giren Levent’in kendisini ve ailesini bu durumdan kurtarmak için verdiği mücadeleyi anlatmaktadır. Bulunan define ile birlikte iblis soyundan gelen bu cin, Levent’in oğlu Mustafa’ya musallat olur.

 

‘Osman Sekiz’

Yönetmenliğini Ezel Akay’ın üstlendiği başrollerinde ise Tim Seyfi, Begüm Birgören, Kemal Uçar’ın yanı sıra Ezel ve Hasan Akay’ın da yer aldığı Osman Sekiz isimli film ise agorafobiden muzdarip olan bir kişinin 5 farklı fantastik canavarla eski köşk yaşantısını anlatıyor.

Psikolojik sıkıntıları yüzünden eski evinden çıkıp, insanlarla yüz yüze gelmekte zorlanan Osman, bir nebze huzur bulmak için başka bir yere taşınmayı kafasına koyar. Hedefine ulaşması için hastalığı kadar, uzun süredir ev arkadaşlığı yaptığı birbirinden ‘sevimli’ beş fantastik canavarla da mücadele etmesi gerekecektir! Bu noktada hayatına giren Nazlı ve emlakçı Turan ile birlikte hayatı altüst olur. Film, absürt bir komediyle seyirci karşısına çıkıyor... 


 

‘Kehanet: Ayasofya’

Yönetmen koltuğunda Fatih Hasanoğlu’nun yer aldığı ve korku, macera, gerilim türü içeren Kehanet Ayasofya adlı film de, gecenin bir yarısı eş zamanlı bir şekilde evlerine gizemli kutu bırakılması sonrası olayın arkasındaki sır perdesini aralamak isteyen Fatih ve Muhammed’in başından geçenler aktarılıyor.

 

 

‘Ya Ben Ölürsem’

Bir polis memuru olan Yılmaz’ın eşi hamiledir. Doğum sonrası çocuklarının diğer çocuklardan farklı bir biçimde davrandığını fark ederler. Çocuk sürekli zeka küpüyle oynar ve üç yaşına kadar konuşmaz. Çok geçmeden aile otizm ile başa çıkmaları gerektiğini fark eder. Yeni doğmuş olan  çocuklarına otizm teşhisi konulduktan sonra ailenin yaşadıkları tecrübeleri izleyicilere aktaran Ya Ben Ölürsem filminde ise Cenan Çamyurdu, Güliz Gündüz, Barış Koçak başrol oyuncusu olarak yer alıyor. Kadroda ayrıca Gizem Çıracı ve Hakan Tepe’de bulunuyor.

 

 

‘No: 26 Ölüm Çığlığı’

Batuhan Çelik’in yönetmenliğini yaptığı ve başrollerinde Hande Öğüt, Barış Baktaş ve Lola Polat isimli oyuncuların paylaştığı No: 26 Ölüm Çığlığı, dedelerinden kalan yazlıktaki kız kardeşine ulaşamayan Selin’in ve sevgilisi Barış’ın başlarından geçen olayları konu ediniyor.

 

 

‘Anadolu Leoparı’

Emre Kayiş’in yazıp yönettiği ilk uzun metraj filmi “Anadolu Leoparı”, dünya prömiyerini 46. Toronto Uluslararası Film Festivali’nde yaptı ve festivalden FIPRESCI Ödülü’yle ve 58. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda En İyi Sanat Yönetmeni ve Behlül Dal En İyi İlk Film ödüllerini kazanırken, 32. Ankara Film Festivali’nden En İyi Film dahil olmak üzere toplam 4 ödülle döndü.

Emre Kayiş tarafından yönetilen, başrollerini Uğur Polat ve İpek Türktan’ın paylaştığı, oyuncu kadrosunda ayrıca Tansu Biçer, Ege Aydan, Seyithan Özdemir, Osman Alkaş ve Nuri Gökaşan yer alıyor. Anadolu Leoparı isimli film, 22 yıl boyunca Ankara hayvanat bahçesinde müdür olarak görev yapan Fikret’in (Uğur Polat),başından geçen hayat hikayesini izleyicilere anlatıyor. Film yorumcuları film için Türkiye’nin yakın tarihine de ışık tutan bir film olarak bahsediyor.

 

 

‘Halil’

Dram türündeki filmin konusu, travma sonrası stres bozukluğu yaşayan genç bir adamın hayatına odaklanmaya karar veren Halil, hayatını oldukça fazla etkilemiş olan durumdan kurtulmak adına ‘’Haliller Grubu’’ diye bilinen gizem dolu bir topluluğa katılır. Afişinde de yer aldığı gibi, ‘Halil, ülken için ne kadarını göze alabilirsin…’ den yola çıkılarak, genç, adam katıldığı toplulukta ‘Halil’ olabilmek için devletle olan bazı bağlantıları görev olarak üstlenir.

Fethi Çağan Mertöz, Yılmaz Yöndem, Serdar Noyan Fahri Doymaz ve Şükran Çağman’ın rol aldığı ‘HALİL’ yönetmenliğini Mehmet Elçi üstlendi.

01-04-2022
Yazar Hakkında
Belma Arslan

Belma Arslan

1985 yılında Adapazarı'nda doğdu. 2008 Yılında Sakarya Üniversitesi Turizm ve Seyahat İşletmeciliğinden, 2011 yılında da Anadolu Üniversi .. devamı.. mail
Yorumlar