Yapımcı Birol Güven başarısının sırrını açıkladı!

Yapımcı Birol Güven başarısının sırrını açıkladı!
Başarılı dizi projelerine imza atan ünlü yapımcı Birol Güven katıldığı canlı yayında samimi açıklamalarda bulundu. Yapımcı Birol Güven başarısının sırrını açıkladı.

TRT 1'de yayınlanan Seksenler dizisi ve bir dönem Atv'de yayınlanan Çocuklar Duymasın dizisi gibi başarılı yapımlara imza atan Birol Güven, katıldığı bir canlı yayında başarısının sırrını açıkladı. Güven'in başarısının sırrı kendinden daha akıllı insanlarla çalışmayı tercih etmesiymiş. Ünlü yapımcı Birol Güven TÜRSAK destekli, 4. Deniz Bank İlk Senaryo İlk Film Yarışması kapsamında yapılan Senaryo Sohbetleri programına katıldı. Güven, projeleri ve kendisiyle ilgili samimi açıklamalarında bulundu.

Güven: Yazacağım hikayeyi oyuncuya göre yazarım

Yönetmen Bora Talat Oyacı’nın konuğu olan Birol Güven, Yapımcı Gözüyle Senaryo başlıklı bir sohbetle seyircilerle buluştu. Bora Talat Oyacı'nın başarılı projeleriyle ilgili sorusunu cevaplayan Güven, "Benim karakterlerim hiçbir yerde görülmeyen karakterler değildir. Ben, hiçbir yerde göremeyeceğimiz uçuk kaçık karakterler yerine herhangi bir yerde görebileceğimiz bir karakteri yazmak istiyorum. Ben yazacağım her hikâyeyi oyuncuya göre yazarım" ifadelerini kullandı.

Ben her zaman kendimden daha akıllı insanlarla çalışıyorum

Senaryonun tek başına bir anlam ifade etmediğini belirten Güven, dizi v film projelerinin arkasında büyük bir ekip ve emek olduğunu söyledi. "Her bir projede senaryo tek başına bir kâğıt parçasıdır" diyen Güven, "O işte yönetmen, oyuncu, ışıkçı, makyöz, asistan gibi birçok ekip üyesi vardır ve izlediğiniz o işlerin arka planında her birinin büyük emeği vardır. Bu, tek başına yapılan bir iş değildir. Bunun için de ekip olarak çok uğraşıyoruz ve ben her zaman kendimden daha akıllı insanlarla çalışıyorum. Başarının formülü de kendinden daha akıllı insanlarla çalışmaktı" şeklinde konuştu.

Birol Güven:Hayata dair çok güzel detaylar var

Moderatör Oyacı'nın yapımcı olarak hikayeleri nasıl seçtiğini sorması üzerine Güven, "Hiçbir şey gerçek hayat kadar ilginç değildir. Hayata dair çok güzel detaylar var. Önemli olan o detaylar içindeki basit ama dokunaklı hikayeleri bulabilmektir. Herhangi bir insanın başına gelebilecek şeyleri yazmayı çok seviyorum" cevabını verdi. Birol Güven yazmaya yönelmesinde Gani Müjde ve Yavuz Turgul ile tanışmasının önemini de vurgulayarak, "Gani Müjde ve Yavuz Turgul'la tanışmasam yazmaz ve kendimi başka bir meslekte bulabilirdim" dedi.  

01-06-2020
Yazar Hakkında
Metin Caba

Metin Caba

Belgesel, dizi, sinema, televizyon programlarında çeşitli görevler alan Metin Caba, uzun süredir medya sektöründe yer çalışmalar yapıyor. C .. devamı.. mail
Yorumlar