Yasemin Sakallıoğlu Tek Kişilik Gösterisi ve Çıkaracağı Kitapla Gümbür Gümbür Geliyor!

Yasemin Sakallıoğlu Tek Kişilik Gösterisi ve Çıkaracağı Kitapla Gümbür Gümbür Geliyor!
Ünlü oyuncu Yasemin Sakallıoğlu yeni projeleri; tek kişilik gösterisi ‘Doğru Koca Nasıl Seçilir?’ ve yeni kitabı ‘Dış Güzellik Yasaklansın Ruh Güzelliğine Geçelim’le geliyor.

Yasemin Sakallıoğlu, ilk olarak sosyal medya hesabından çekip yayınladığı videolar ile tanındı. Özellikle annesini taklit ettiği videolar ve komik videoları popüler oldu. Sosyal medya kullanıcıların yoğun ilgisi ve başarılı video çekimleri ile dikkat çeken Yasemin Sakallıoğlu, sosyal medyada ciddi oranda takipçi sayısına ulaştı. Daha sonra dizi, film ve reklamlardan aldığı tekliflerle ününe ün kattı. Şimdi iki yeni projesiyle gündemde, ‘Doğru Koca Nasıl Seçilir’ adlı gösterisi ile izleyici karşısına çıkmayı bekleyen Yasemin Sakallıoğlu, aynı zamanda yeni bir kitap çıkardı ‘Dış Güzellik Yasaklansın Ruh Güzelliğine Geçelim’ adlı kitabı okunmak üzere raflardaki yerini alacak. İşte Yasemin Sakallıoğlu’nun yeni projelerinin detayları…

 

 Doğru Koca Nasıl Seçilir? Stan-Up Gösterisi – 6 Mart’ta Başlıyor

22 Nisan 1988 dünyaya gelen oyuncu, liseden mezun olduktan sonra bankacılık yaptı. Daha sonra videoları ile sosyal medyada bir anda gündem oldu. Eğitimini tamamlamak için İstanbul Aydın Üniversitesi Drama ve Oyunculuk bölümünden mezun oldu.

 

Sosyal medyada paylaştığı videolar ile ünlenen Yasemin Sakallıoğlu’nun, İnstagramda 5.5 milyon takipçisi bulunuyor. Videoları izlenme rekorları kıran Sakallıoğlu’nun, paylaşımları yapımcıların da ilgisini çekti.

2014 yılında Bizum Hoca adlı filmde oynadı. Sonra 2015 yılında Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde rol aldı. 2018’de ise Gülse Birsel’in yazıp oynadığı Jet Sosyete dizisinde kumsal rolünde yer aldı. 2020 yılında, Şahan Gökbakar ve Müge Manuş’un yönettiği, kendisinin ise yazdığı ilk sinema filmi olan ‘Zengo’ da oynadı.

Yasemin Sakallıoğlu’nun senaryosunu yazdığı ve başrolünü üstlendiği Çamaşırhane Film yapımı ‘Zengo’ ile sinema dünyası yeni bir kadın komedyen kazanmış oldu.  

Komedi dalında dikkatleri çeken oyuncu, tek kişilik gösterileri ile de ününü pekiştirdi. Geçen yaz ilk Açıkhava gösterisi Doğru Koca Nasıl Seçilir? ile aynı zamanda Açıkhava’da gösteri yapan ilk kadın stand-up’çı oldu. Biletleri ise 3 saat içinde tükendi.

Aile arası bağlar, kadın erkek arasındaki ilişkiler ve bunların psikolojik etkileri aracılığıyla ortaya kendine has bir mizah çıkaran komedyen Yasemin Sakallıoğlu, stand up gösterisi ile her gün yanı başımızda gerçekleşen olayları özgün mizahı ile işleyen komedyenin gösterisi için ilgi oldukça yoğun.

İlk gösterimlerine birçok ünlü isimde katılırken, gösterimden herkes mutlu şekilde ve ‘çok iyiydi’ yorumları ile ayrıldı. Kendisinin ifadesi ile de; ‘’Gösterilerim çok iyi gidiyor, seyirci ile doyasıya gülüyoruz.’’ dedi.

Gösterimiyle ilgili Sakallıoğlu, Gazeteci Pınar Çelikel’e verdiği bir röportajda, ‘’Anladım ki bu işin en kolay kısmı ünlü olmakmış. En zor kısmı ünlü olduktan sonra sizi izlemeye gelen kitleyi sürekli şaşırtmak. Ben o zor kısımdayım. Bu noktadan sonra beni izleyenin beğenisini kazanmam daha da zor. Çünkü bir kere izledi. Şimdi ona ne vereceğim? Bu sorunun yanıtıyla meşgulüm sürekli.’’

‘’bu bir kolaj ve benim bu kolajı oluşturmam 33 senemi aldı. Aslında işin temelinde, “Doğru kocayı bulabilmek için kendi doğrumuza yakın olmak gerekiyor” var. İlla doğru koca seçmek için değil, doğru ilişkinin kurulabilmesi için de kişinin ne istediğini bilmesi lazım. Bu gösteri onu anlatıyor.’’ Diye konuştu.

Doğru Koca Nasıl Seçilir? Gösterim Yeri ve Tarihleri

06 Mart 2022 – Maximum Uniq Hall Sahne - İstanbul

08 Mart 2022 – Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi – Osmangazi Bursa

17 Mart 2022 – Bostancı Gösteri Merkezi – İstanbul

17 Nisan 2022 – Maximum Uniq Hall - İstanbul

Bilet Fiyatları:

1. Kategori - 266.00 TL

2. Kategori - 235.00 TL

3. Kategori - 215.00 TL

4. Kategori - 193.00 TL

5. Kategori - 163.00 TL

6. Kategori - 131.00 TL

Biletler : Biletix.com da

‘Dış Güzellik Yasaklansın Ruh Güzelliğine Geçelim’ Adlı Kitabı – 7 Mart’ta Raflardaki Yerini Alacak

Komedyen ve oyuncu Yasemin Sakallıoğlu projelerine bir yenisini daha ekleyerek kitap yazdı. Oyuncunun ‘Dış Güzellik Yasaklansın Ruh Güzelliğine Geçelim’ adını verdiği ilk kitabı 7 Mart’ta raflarda yerini alacak.

Oyuncunun kitabının kapağını da hayranları seçti. Yasemin Sakallıoğlu kitabıyla ilgili duygularını şu sözlerle ifade etti. ‘’Çoğunluğu dinledim ve kitabımın kapağı bu oldu. İlk romanım şuan ön satışta, 07 Mart’ta tüm D&R ‘lerde ve kitap satan her yerde. Yazarken beni hem ağlatan, hem güldüren, sabahlara kadar uyutmayan bu kitap size ömürlük hatıram olsun.’’

Sözlerini şöyle sürdürdü; ‘’Kitabımın kapağını hayranlarıma seçtirdim. Hiç beğenmediğim kapağı seçtiler hatta, benim beğendiğim başkaydı. İnsanlar daha renkli bir şey seçti, onları kırmayacağım. Kitap, benden beklenmeyen bir kitap. Hayatın içinde her şey var; gülüyoruz, eğleniyoruz, ağlıyoruz… Hayatın kendisi aslında’’

Kitabıyla ilgili verdiği bir röportajda Sakallıoğlu şöyle diyor; Sloganınınız ‘’Dış güzellik yasaklansın, ruh güzelliğine geçelim,’’ de kadınların bir yarasına dokunuyor. ‘’Mart ayında çıkacak ilk kitabımın ismi bu. Aslında bu başlıkta söz ettiğim sadece dış güzellik değil. Her şeyi güzelleştirmeye çalışmamız. Evi de güzelleştirmeye çalışıyoruz, mesleğimizi de daha iyi satmaya çalışıyoruz, karakterimizi de daha güzelmiş gibi göstermeye çalışıyoruz. Oysa içimizde kötü de var, iyi de var, ezik de var… İç güzelliğine geçelim istiyorum. 



Ben insanların şaşıracağı bir kitap yazdım. Dış güzellik yasaklansın, ruh güzelliğine geçelim kısa bir roman. Yurt dışında novella dedikleri. Beni sızlatan, ağlatan bir hikayesi var. Baya zorlandım yazarken. Derler ya, ‘’Bugün güldüklerimiz, dün ağladıklarımız,’’ diye. Bu kitap da öyle.

 

 Yasemin Sakallıoğlu, Neden Komedyen Olduğunu Anlattı

 ‘’Yaşadığım hayat beni komik olmaya mecbur bıraktı. Teyzem, ‘’Senin yerinde bir başkası olsa üç-beş tane antidepresanla yaşardı,’’ der. Ya hayatınızdaki kötü şeyleri bu şekilde tolere edeceksiniz ya da onlarla dalga geçmeyi öğreneceksiniz. Kiloma da tabii ki takığım o ayrı. Ben bir çıkmazdayım. Yemek yemeyi kestiğimde hayattan keyif almamaya başlıyorum. Ama kendimi çok beğeniyorum. Artık farkındayım ki bende sadece duygusal açlık yok genel bir açlık var. Seviyorum. Mesela ordövr tabağı hastasıyım. Benim için hayat devam ediyor tabağı onlar.’’

 

 Geçtiğimiz aylarda ise, YouTube kanalında yayınlanan İbrahim Selim ile Bu Gece’nin konuğu oldu ve programda neden komedyen olduğunu şu sözlerle anlattı; ‘’Ben çok çirkin bir çocuktum. ‘Çocuğun çirkini olur mu?’ demeyin ben öyleydim çünkü. İnsanlar beni ‘ayy ne tatlı bir çocuk’ diye sevmezlerdi. Yani bir şey lazımdı bana, güldürmem lazım diye düşündüm. Ben de bundan dolayı sürekli taklit ve espri yapardım küçükken. İnsanlara da ‘Komik mi?’ diye sorup onay alma ihtiyacı duyardım’’  dedi.

 All Dergisi’nin Kasım sayısına kapak olan ünlü komedyen instagram paylaşımına esprili bir dille şunları yazdı; ‘’Bir kadın, bin yüzdür benim için. Burada içimdeki diğer kadınları göreceksiniz. En zoru kendimi aşmaktı. Derginin en balıketli kapağı olmanın gururunu sizlerle paylaşıyorum. Bir tanelik makamları, bakın nasıl dolu bir kapak oldu.’’



Bu başarıların hiç biri tesadüf değil, arkasında yıllardır oyunculuk için çırpınan, bankacıyken her şeyi bırakıp sahneye çıkan, konservatuar eğitimi alan, oldukça zeki, önce kendini anlamaya çalışan ve yolunu kendi yeteneğiyle açan bir kadın var. 

 

03-03-2022
Yazar Hakkında
Belma Arslan

Belma Arslan

1985 yılında Adapazarı'nda doğdu. 2008 Yılında Sakarya Üniversitesi Turizm ve Seyahat İşletmeciliğinden, 2011 yılında da Anadolu Üniversi .. devamı.. mail
Yorumlar