Yer Eksi 2 Filmi Vizyondan Çekildi

Yer Eksi 2 Filmi Vizyondan Çekildi
17 Şubat Cuma günü vizyona gireceği daha önceden duyurulan Nefes Yer Eksi İki Filminin yaşanan deprem dolayısıyla vizyona girmeyeceği öğrenildi.

Kahramanmaraş merkezli 10 ilde yaşanan 7,7 ve 7,6’lık iki büyük deprem sonrası on binlerce insan hayata veda ederken yine on binlerce insan da yaralandı. Binlerce evin yerle bir olduğunu büyük felakette pek çok insan evsiz kalırken ülkenin hemen her yerinden vatandaşlar elinden geleni depremzedeler için yaptı yapmaya devam ediyor. Televizyon ve sinema sektöründe çalışanların da ellerinden geleni yaptıkları büyük felakette geçtiğimiz gün sinema salonlarında gösterilen ve sezonun en çok beklenen filmlerinden olan Prestij Meselesi yapımcıların kararıyla vizyondan çekilmişti. Mahzun Kırmızıgül’ün yazdığı ve yönettiği filmin depremde zarar görenlerin olduğu bir dönemde vizyonda gösterilmeyeceği belirtilerek vizyondan çekilmişti. Bugün de benzer bir olay yaşandı ve 17 Şubat Cuma günü vizyona girmesi beklenen ve yine sezonun en çok merak edilen filmlerinden olan Nefes Yer Eksi İki filmi de vizyona girmeme kararı aldı. Filmin ortak yapımcı şirketi Orgino Medya filmin vizyona girmeyeceğini sosyal medyadan yaptığı paylaşımla duyurdu.

Yer Eksi İki Ertelendi

Ülkemizde yaşanan büyük deprem felaketi sonrası televizyon kanalları uzun bir süre normal yayın akışlarının dışında deprem özel yayınları yaptı. Yine sinemalarda bazı filmleri vizyondan çekti ya da vizyona sokmadı. Son olarak bu filmlere Nefes Yer Eksi İki Filmi eklendi. TRT ve Orgino Medya ortak yapımı olan film 17 Şubat Cuma olan vizyon tarihini ertelediğini duyurdu. Orgino Medya tarafından yapılan açıklamada “ülkemizde yaşanan deprem felaketi nedeniyle derin bir üzüntü içerisindeyiz. Deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize baş sağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz. Böylesine büyük bir felaket karşısında yaralarımızı sarmaya çalıştığımız bu günlerde filmimiz elbette vizyona girmiyor. Felaket olarak hatırlamayacağımız güzel günlerde yeniden buluşmayı diliyoruz. Saygılarımızla” ifadeleri kullanıldı.

Nefes Yer Eksi İki

Orgino Medya ve TRT ortak yapımı olan Nefes Yer Eksi İki filmi, Nefes Filminin yazarı da olan Hakan Evrensel’in aynı adlı kitabından uyarlanmıştır. Film hakan Evrensel tarafından kaleme alınırken Ozan Uzunoğlu tarafından yönetilmiştir. Murat Yıldırım’ın başrolünde yer aldığı film Güneydoğu Anadolu Bölgesinde sarp ve dağlık bir arazide terörle verilen mücadelede bir komutan ve askerlerinin hikayesini anlatmaktadır.

17-02-2023
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar