Yeşilçam'ın unutulmaz ismi Kuruluş Osman'da Ertuğrul Bey'i canlandıracak!

Yeşilçam'ın unutulmaz ismi Kuruluş Osman'da Ertuğrul Bey'i canlandıracak!
Yeşilçam'ın tanıdık simalarından Ediz Hun, ATV'den ekrana gelen Kuruluş Osman'a dahil oldu. Tecrübeli oyuncu Ertuğrul Bey'in yaşlılığını canlandıracak.

ATV'den ekrana gelen Kuruluş Osman'da bir süredir Ertuğrul Bey'in diziye dahil olup olmayacağı konuşuluyordu. Ertuğrul Bey'in diziye dahil olacağı kesinleşti. Karakter diziye yaşlanmış olarak girecek. Erutğrul Bey karakterini Ediz Hun canlandıracak. Dizilerde nadiren rol alan Ediz Hun, 6 yıl sonra dizi setlerine dönecek.

Ediz Hun, Ertuğrul Bey karakteriyle Kuruluş Osman'da

80 yaşındaki Ediz Hun, sayısı 100'ü geçen Yeşilçam filmleriyle tüm Türkiye'nin gönlünde taht kurmayı başardı. Ediz Hun, dizilerde çok sık göremediğimiz bir isim. Rol aldığı dizi sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Kendisini son olarak 2014 yılında Kanal D'den ekrana gelen Hayat Yolunda dizisinde izlemiştik. Birçok nesli filmleriyle büyüten deneyimli oyuncu bir jenerasyonun karşısına daha Kuruluş Osman dizisiyle çıkacak. Daha önce TRT 1'deki Diriliş Ertuğrul'da Engin Altan Düzyatan'ın canlandırdığı Ertuğrul Bey karakterinin Kuruluş Osman dizisindeki yaşlılığını Ediz Hun canlandıracak. 

Ediz Hun kimdir?

Ediz Hun, 20 Kasım 1940 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. St. Georg Avusturya Lisesi'nde ortaokul eğitimini aldı. Sonrasında Atatürk Erkek Lisesi'nden mezun oldu. Würzburg Üniversitesi'nde 4 yıl boyunca diş hekimliği bölümünde eğitimine devam etti. Ailesinin yanına geldiği 1963 yılının yaz tatilinde Ses dergisinin açtığı yarışmaya katıldı. Yarışmayı birinci oalrak tamamladı. Genç Kızlar isimli 1963 yapımı filmde Türkan Şoray ve Hülya Koçyiğit ile beraber rol aldı. Böylece oyunculuğa başlamış olur. Sinema kariyeri boyunca sayısız sinema filminde rol aldı. 1963 yılında Yeşilçam filmlerinde rol almaya başlayan Ediz Hun, 1976 yılına kadar Yeşilçam filmlerinde rol almaya devam etti. 70'li yılların sonlarında patlayan "Yeşilçam seks furyası"na katılmayarak kendini eğitime verdi. Norveç'te bulunan Oslo Üniversitesi ve Trondheim Üniversitesi'nde biyoloji ve çevre bilimleri fakültesinden mezun oldu. Türkiye'deki çeşitli üniversitelerde eğitim görevlisi olarak çalıştı. 90'lı yıllarda siyasete atılan Ediz Hun, 1991-1993 yılları arasında Çevre Bakanlığı Müşaviri ve İstanbul Çevre İl Müdürlüğü yaptı. 1999 yılında Anavatan Partisi'nden milletvekili seçilerek Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne girdi. 2002 yılındaki seçimlere kadar milletvekilliğini sürdürdü. 

Uzun yıllardır ekranlarda ve beyaz perdelerde boy göstermeyen Ediz Hun, Kuruluş Osman dizisiyle birlikte oyunculuğa geri döndü.

05-06-2020
Yazar Hakkında
Yavuzcan Aksoy

Yavuzcan Aksoy

2013 yılından bu yana çeşitli internet sitelerinde editörlük yapıyor. 2019 yılında Canlı TV için haber makalesi kaleme almaya başladı. Pe .. devamı.. mail
Yorumlar