Yeşilçam’ın Usta Yönetmeni Hayatını Kaybetti

Yeşilçam’ın Usta Yönetmeni Hayatını Kaybetti
Türk Sinemasının usta yönetmenlerinden olan ve bugüne kadar yüzlerce filme imza atan usta isim Yavuz Figenli 86 yalında hayata veda etti.

Yeşilçam’a emek veren ustalar son zamanlarda peş peşe hayatını kaybediyor. Geçtiğimiz günlerde hayata veda eden usta oyuncu Cüneyt Arkın’ın ardından bu sefer de yine Yeşilçam’a büyük emek veren usta yönetmenlerden Yavuz Figenli hayatını kaybetti. Türk Sinemasına 100’den fazla eser kazandıran usta yönetmen uzun süredir akciğer kanseri sebebiyle tedavi görüyordu. Durumu oldukça kritik olan 86 yaşındaki usta yönetmen dün aniden rahatsızlanarak Çınarcık’ta hastaneye kaldırılmış ve ardından da entübe edildiği haberleri gelmişti. Usta yönetmen Çınarcık’ta kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 86 yaşında hayatını kaybetti. Usta yönetmen Yavuz Figenli’nin hayatını kaybettiği haberleri magazin basını ve sosyal medyada geniş şekilde yer aldı. Sektörde de büyük üzüntü meydana getiren usta yönetmenin hayatını kaybetmesi dolayısıyla pek çok oyuncu mesajlarla bu acıya ortak oldu.

Geride Yüzlerce Film Bıraktı

İlk olarak sinema sektörüne 1966 yılında yönettiği Türkün Aşkı Başkadır adlı filmle adım atan usta yönetmen Yavuz Figenli bugüne kadar yüzlerce filme imza attı. Sektöre sinema salonlarında bilet keserek ve makinist yardımcılığı yaparak başlayan ve daha sonra setlerde yer alan usta isim Yavuz Figenli daha sonra yönetmen, senarist ve yapımcı olarak Türk Sinemasına hizmet etmiştir. 86 yalında hayata veda eden usta ismin cenazesi bugün Çınarcık Merkez camiinde kılınacak ikindi namazını müteakip son yolculuğuna uğurlanacaktır. Usta isim en son 2005 yılında yönetmen koltuğuna oturmuştur.

Yavuz Figenli Kimdir?

1 Ocak 1936 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Türk Sinemasının usta yönetmenlerinden Yavuz Figenli ilk olarak 1966 yılında rejisini yaptığı Türkün Aşkı Başkadır adlı filmle sektöre adım atmıştır. Daha sonra pek çok filme imza atan usta yönetmenin rejisini yaptığı filmler arasında, Anadolu Efsaneleri, Çılgın Bediş, Sigortamı Attırma, Toprağın Oğlu, Oğlum ve Ben, Hicran Yarası, Yalnızlık Korkusu, Turist Avcıları Acı Gurbet, Kara Günlerim, Uzaylı Zekiye, Yoksullar, Gurbetin Kahrı, Ana Kalbi, Yıkılan Yuva, Kader Utansın, Tövbekar Kadın, Ördek Çıkacak Kaz Çıkacak, Yaman Delikanlı, Bir Baba Hindi, İkimiz Bir Fidanız, Korkusuz Aşıklar, Hacı Murat’ın İntikamı, Harman Zamanı ve Vur Patlasın Çal Oynasın bulunmaktadır.

16-07-2022
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar