Yılmaz Morgül, Erdoğan'a çağrıda bulundu ve kendini yakacağını söyledi!

Yılmaz Morgül, Erdoğan'a çağrıda bulundu ve kendini yakacağını söyledi!
Yılmaz Morgül'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi. Ünlü şarkıcı kadın cinayeti ve çocuk istismarı suçları için Erdoğan'a sitem dolu bir çağrıda bulundu.

Yılmaz Morgül'den son yıllarda artan kadın cinayetleri, kadına şiddet, kadın ve çocuklara yönelik cinsel istismar suçları için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir çağrıda bulundu. Bu çağrılarının dikkate alınmaması halinde sahnede kendini yakacağını da sözlerine ekledi.

Her yıl yüzlerce kadın eşi, eski eşi, babası, ağabeyi, oğlu, akrabası ya da tanımadığı bir erkek tarafından vahşice katlediliyor. Her gün yeni bir kadının katledildiği sabahlara uyanıyoruz. Binlerce kadın ise psikoloji ve fiziksel şiddetin yanı sıra cinsel istismara maruz kalıyor. Bunun yanında sürekli çocuk istismarı haberleriyle karşı karşıya kalıyoruz. Son haftalarda artan vakalar nedeniyle bu meseleler yüksek sesle dile getiriliyor. Bu konularla ilgili Yılmaz Morgül'den dikkat çeken bir açıklama geldi.

Yılmaz Morgül; Bu suçlara idam gelsin yoksa kendimi yakarım

Yılmaz Morgül, hayati önem taşıyan kadın cinayetleri, kadın ve çocuklara yönelik şiddet ve cinsel istismar suçları için idam çağrısında bulundu. Ünlü şarkıcı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bu konu hakkında ilginç bir çıkış yaptı. Tüm bu suçların idam cezasını gerektirdiğini savunan Yılmaz Morgül, gerekli adımların atılması için Erdoğan'a seslendi. Aksi takdirde sahnede temsili olarak kendini yakacağını söyledi.

Yılmaz Morgül'ün Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrısı; "Ülke olarak mezarlığa döndük. Eğer idam çıkmazsa kendimi sahnede sembolik olarak yakacağım. Kadın cinayetlerinde, çocuğa cinsel istismarda ve cinayetlerinde, hayvan cinayetlerinde ülke olarak mezarlığa döndük, artık idam çıksın, bunu yapacak sayın Cumhurbaşkanıdır. Eğer idam çıkmazsa, çıkması için kendimi sahnede sembolik olarak yakacağım. Ülkemiz hastalıklı insan dolu, yeter artık, idam çıkarsınlar"

Morgül'ün açıklamasındaki dikkat çeken Demet Akalın göndermesi

Yılmaz Morgül açıklamasında bazı sanatçılara da değinmeyi ihmal etmedi. Pandemi dönemindeki tutumları nedeniyle sanatçılara çatan Yılmaz Morgül, Demet Akalın'ı da es geçmedi. Açıklamasında ünlü popçuyu yerden yere vurdu. "Pandemi döneminde kim gerçek sanatçı kim değil halkımız gayet iyi anladı. İnsanların asgari ücretle geçindiği, fakirlik çektiği ülkemizde 'geçinemiyorum' diyen sözde şarkıcıların maskeleri düştü. Pandemiden insanlar çok şey öğrendi" ifadelerini kullandı. Demet Akalın, geçtiğimiz haftalarda zor geçindiğini ve oldukça yüklü ödemeler yaptığını söylemişti. Bu açıklamalar geniş kitleler tarafından tepki toplamıştı.

06-08-2020
Yazar Hakkında
Yavuzcan Aksoy

Yavuzcan Aksoy

2013 yılından bu yana çeşitli internet sitelerinde editörlük yapıyor. 2019 yılında Canlı TV için haber makalesi kaleme almaya başladı. Pe .. devamı.. mail
Yorumlar
Etiketler