Alparslan Büyük Selçuklu Dizisinde Ayrılık

Alparslan Büyük Selçuklu Dizisinde Ayrılık
TRT 1 ekranlarında yayınlanan Alparslan Büyük Selçuklu Dizisinin yayınlanan son bölümünde Yannis Karakterini canlandıran Metehan Şahiner diziye ölerek veda etti.

TRT 1 ekranlarında bu sezon başlayan ve ilk sezonu geçtiğimiz sezon başka bir isim ve hikaye ile yayınlanan Alpaslan Büyük Selçuklu dizisi pazartesi akşamlarının en çok seyredilen yapımlarından biri olmaya devam ediyor. Dizi Akli Film tarafından hazırlanırken özellikle aksiyon ve savaş sahneleriyle seyirciyi ekrana kilitliyor. Selçuklu Devleti’nin kuruluş yıllarında yaşanılan olayları ve Bizans’la olan çekişme ve savaşları konu alan dizinin son bölümü seyirciyi nefessiz bıraktı. Dizinin yayınlanan bölümünde Alparslan Bizans’ın elinde esir tutulan Atabeyi Hasan’ı kurtarmak için hem Sultan Tuğrul’a karşı gelmiş hem de büyük bir riske girerek kurtarma operasyonuna girişmişti. Dizinin yayınlanan bölümü tam anlamıyla nefesleri keserken Alparslan’ın kurduğu tuzak ise en büyük düşmanlardan biri olan ve son olarak pek çok Türkmen’i katleden Yannis’in de sonunu getirdi.

Yannis’in Sonu Şoke Etti

Alparslan Büyük Selçuklu dizisinin yayınlanan son bölümü seyirciyi heyecandan heyecana, gerilimden gerilime sürükledi. Pazartesi akşamlarının aksiyon ve heyecan dolu dizisi Alparslan Büyük Selçuklu’ya, hikayenin başından itibaren pek çok Türkmen’i katleden, psikopat halleriyle ve acımasızlığı ile ön plana çıkan Yannis’in ölümü damga vurdu. Dizide acımasızlığı ve uyguladığı vahşetle ön planda olan ve son olarak pek çok Türkmen’i katleden Yannis, son bölümde kaleden kaçarken yakalanan ve esir edilen Atabey Hasan’ın öldürülmesi için vahşi bir plan uyguladı. Ancak gizlice kaleye giren Alparslan Atabeyi Hasan’ı kurtarırken onun giydiği zırhlı kostümü Yhannis’e giydirdi ve ağzını kapattı. Ölüm arenasında yine kendisi gibi zırhlı kostüm giyen ve yüzü görünmeyen Alparslan’la karşı karşıya geldi. Alparslan’ın Yannis’i yenmesi üzerine ise arenaya giren Yannis’in babası, Atabeyi Hasan’ı öldürdüğünü sanarak kendi oğlunu öldürdü. Maskeyi açınca bu acı gerçekle yüzleşen Yannis’in babası ise adeta şoke oldu. Yannis’in bu şekilde diziden ayrılması ise seyirciyi mutlu etti.

Metehan Şahiner Kimdir?

Alparslan Büyük Selçuklu Dizisinde Yannis Karakterine hayat veren Metehan Şahiner 19 Nisan 1992 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiştir. İlk, orta ve lise eğitimlerinin ardından üniversite eğitimini Atatürk Üniversitesi Güzel sanatlar fakültesi Oyunculuk Ana Sanat Dalı’nda tamamlamıştır. Oyuncu bu güne kadar pek çok yapımda rol almıştır. Bu yapımlardan bazıları şunlardır;

·         Unutma Beni

·         Deniz Yıldızı

·         Esaretim Sensin

·         Beni Affet

30-11-2021
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar