Alparslan Büyük Selçuklu Yeni Sezon Fragmanı Yayınlandı

Alparslan Büyük Selçuklu Yeni Sezon Fragmanı Yayınlandı
TRT1’in sevilen dizisi Alparslan Büyük Selçuklu dizisinin yeni sezon tanıtım fragmanı yayınlandı. Peki, Alparslan Büyük Selçuklu dizisi yeni sezon tarihi ne zaman?

Yapımını Akli Film’in üstlendiği ilk bölümü 8 Kasım 2021 tarihinde TRT1 ekranlarında yayınlanan Alparslan Büyük Selçuklu dizisi  ilk sezonu ile çok beğenilmiş, önümüzdeki dönemde 2. Sezonu ile ekranlara gelmeye hazırlanıyor. İlk sezonun başrollerini Barış Arduç, Fahriye Evcen, Mehmet Özgür, Yurdaer Okur, Barış Bağcı, Sarp Levendoğlu, Gizem Karaca ve Erdinç Gülener paylaştı. Yapımcılığını, proje tasarımını, senaristliğini ve yaratıcı yönetmenliğini Emre Konuk’un üstlendiği, yönetmen koltuğunda Sedat İnci’nin oturduğu, görüntü yönetmenliğini Hakan Dilber’in çektiği, yönetici yapımcılığını ise Esi Gülce Kutluata yönetti. İstanbul’da dizi için kurulan bir platoda çekilen Alparslan Büyük Selçuklu dizisi tarihi ve kurgu bir dizi olarak ekranlara geliyor. Yine 2020-2021 yılları arasında TRT1 de yayınlanan Barış Arduç’un başrolünde yer aldığı Uyanış Büyük Selçuklu dizisinin devamı niteliğinde çekilen Alparslan Büyük Selçuklu dizisinde Anadolu kapılarını Türklere açan Sultak Alparslan’ın kutlu yolculuğunu konu edinen dizinin müziklerini ve bestelerini de Gökhan Kırdar yapmakta. İlk sezonunu geçtiğimiz dönem tamamlayan ve 2. Sezonu başlayacak dizinin, 2. Sezon tanıtım fragmanı da yayınlandı. İşte ikinci sezonun ilk tanıtım fragmanı ve diziden ilk görüntüler…

 

Alparslan Büyük Selçuklu 2. Sezon Tanıtım Fragmanı

Barış Arduç’lu Alparslan Büyük Selçuklu dizisinin yeni sezon tanıtım fragmanı yayınlandı. Konusu ve güçlü oyuncu kadrosu ile büyük ilgi çeken ve izlenilen dizinin 2. Sezonu da merak ediliyordu. İşte Alparslan Büyük Selçuklu dizisinin 2. Sezon tanıtım fragmanı…

Alparslan Büyük Selçuklu Dizisinin 2. Sezon Konusu Ne? İkinci Sezonda Neler Olacak?

Alparslan Büyük Selçuklu dizisinin ikinci sezon tanıtım fragmanının yayınlanması ile fragmanı izleyen dizi izleyicileri dizinin yeni sezonu için büyük bir heyecan ve merak duydu. Tanıtımda 2. Sezon konusu ile ilgili hac vazifesini yerine getiren Alparslan’ın yeni sezonda büyük bir sefere çıkması bekleniyor. TRT1’in sevilen tarih dizisinde heyecanın bir an olsun eksik olmadığı ve Sultan Alparslan’ın destansı hikayesini konu alan dizinin yeni sezon tanıtımında Kabe sahnesi izleyenleri duygulandırdı.

Dizinin yapımcısı, proje tasarımcısı ve yaratıcı yönetmeni Emre Konuk sosyal medya hesabında, ‘’Müjdeleyip, nasip ettiğin fetihler bizim değil, senindir ‘’ sözleri ile tanıtım videosunu paylaştı.

Yayınlanan tanıtımda Kabe’de olan Sultan Alparslan’ın, ‘’Ya Rahman, Ya Aziz, Ya Kahhar, Attığımız her adım, aldığımız her nefes senin rızan içindir. Müjdeleyip nasip ettiğin fetihler bizim değil, senindir. Allah’ım, beni kibir kuyusuna düşmekten koru. Son nefesime kadar yolunda cihat etmeyi nasip et.’’ duası izleyenlerin tüylerini diken diken etti.

Alparslan Büyük Selçuklu Dizisinin 2. Sezon Oyuncuları Kimler?

Alparslan Büyük Selçuklu dizisinin ilk sezonunda başrollerinde yer alan Fahriye Evcen, Yurdaer Okur, Sarp Levendoğlu, Gizem Karaca diziye veda etmişti. 2. Sezonda yer almayacaklar.

Alparslan Büyük Selçuklu dizisinin ikinci sezon oyuncuları arasında, başrollerinde Barış Arduç (Melik Muhammed Alparslan Bey), Mehmet Özgür (Hasan Bey/Nizamülmülk Akça Hatun’un Babası), Erdinç Gülener (Alparslan’ın Babası Çağrı Bey’) ve Barış Bağcı’nın (Alparslan’ın Amcası Tuğrul Bey) yer aldığı dizinin yeni sezon kadrosuna Serhat Tutumluer, Bora Cengiz ve Öykü Gürman gibi başarılı isimler dahil oldu.

Alparslan Büyük Selçuklu Dizisinin 2. Sezonu Ne Zaman Yayınlanacak? Dizi Ne Zaman Başlayacak?

Türklerin Anadolu’ya girişini anlatan ve ‘Malazgirt Fatihi’ Sultan Muhammed Alparslan’ın hayatını konu alan dizi ilk bölümü ile 8 Kasım 2021 tarihinde yayınlandı. İlk sezonu ile 27 bölüm ekranlara gelen 30 Mayıs 2022 tarihinde sezon finali yapan Alparslan Büyük Selçuklu dizisi yeni sezonuyla Eylül ayında ekranlarda olacak. Yeni sezon tarihi net olarak açıklanmasa da çok yakında TRT 1 ekranlarında dizi kaldığı yerden devam edecek.







 

06-08-2022
Yazar Hakkında
Belma Arslan

Belma Arslan

1985 yılında Adapazarı'nda doğdu. 2008 Yılında Sakarya Üniversitesi Turizm ve Seyahat İşletmeciliğinden, 2011 yılında da Anadolu Üniversi .. devamı.. mail
Yorumlar