Annenin Sırrıdır Çocuk Meryem (Selin Yeninci) Kimdir?

Annenin Sırrıdır Çocuk Meryem (Selin Yeninci) Kimdir?
TV8 ekranlarının merakla beklenen dizisi ‘Annenin Sırrıdır Çocuk’ 6 Nisan itibariyle yayınlanmaya başladı. Dizideki karakterlerden Meryem’i canlandıran Selin Yeninci Kimdir?

TV8’in bir süredir merakla yayınlanması beklenen yeni dizisi ‘Annenin Sırrıdır Çocuk’ dizisi 6 Nisan 2022 akşamı itibariyle ilk bölümü ekranlara gelmeye başladı. NTC Yapım imzalı Annenin Sırrıdır Çocuk dizisinin, Yönetmen koltuğunda Müge Uğurlar’ın oturduğu, senaryosunu Makbule Kosif kaleme aldığı, yapımcılığını Fatih Aksoy ve Mehmet Yiğit Alp’in üstleniyor. Başrollerini Engin Öztürk, İrem Helvacıoğlu, Olgun Toker ve Selin Yeninci’nin paylaştığı dizinin oyuncu kadrosunda; Ahmet Varlı, Sacide Taşaner, Demet Gül, Selim Erdoğan, Birgül Ulusoy ve Mine Kılıç gibi birbirinden usta isimler rol alıyor. Dizinin konusu kadar karakterleri de dikkat çekiyor. Dizide Meryem karakterine hayat veren Selin Yenince merak ediliyor. Annenin Sırrıdır Çocuk Meryem kimdir? Meryem Karakterini canlandıran Selin Yeninci kimdir?


Annenin Sırrıdır Çocuk Meryem Kimdir?

Annenin Sırrıdır Çocuk dizisinde Selin Yeninci’nin canlandırdığı ‘Meryem’ karakteri dikkat çekti.

Meryem, babasını 3 yaşındayken kaybetmiş. Annesinden ise küçük yaşlardan itibaren azar işiten, dayak yiyen ve sevgisiz büyümüş bir kadındır. Annesi erken yaşta dul kalmanın acısını çoğu zaman Meryem’den çıkarmıştır. Bir de ablası Türkan bulunmaktadır. Onunla da aralarında 10 yaş fark vardır. Küçük bir kasabada baskıcı bir tutumla büyüyen Meryem’in, hiç arkadaşı olmamış yanından ayırmadığı oyuncak bebeğini en iyi arkadaşı yerine koymuştur. 


Zor bir küçüklük yaşayan Meryem, büyüdüğünde eniştesi tarafından tecavüze uğramış, ondan hamile kalmıştır. Çocuğunu ev ortamında kötü şekilde annesinin ebeye ‘’ister ölü ister diri doğurttur şu çocuğu, bitsin artık’’ dediği çocuk ölmüş. Kötü şekilde gerçekleşen doğumu yüzüne bir daha hamile kalamayacak hale gelmiştir.


Yakınları tarafından İstanbul’da yaşayan bir ailenin yaşça büyük oğlu ile evlendirilmiştir. Eşi, daha önce biriyle evlenmiş karısı vefat etmiştir.  İyi niyetli olan eşi Meryem’i sever onu memnun etmek için uğraşır. Fakat annesiyle yaşarlar ve bu seferde kayınvalidesinden çekecek haldedir. Bu duruma eşi mani olur. Hamile kalamayan Meryem, kayınvalidesinin torun isteğine ve baskısına dayanamayarak kendince bir plan yapar.


Aynı zamanda Meryem annesi ve ablasıyla görüşmez. Bir gün annesi ölüm döşeğindedir. Annesi Meryem’i görmeden canını verememektedir. Meryem’i çağarırlar, oda istemeye istemeye gider. Meryem zor geçen çocukluğundan kurtulmak isterken bu öfke ile yüzleşmek zorunda kalır. Annesi helallik ister Meryem ‘Asla’ der ve annesi gözyaşları içinde ölür.


Meryem’in planı ise; Kendisini herkese hamile olarak gösteren Meryem, Defne- Çınar çiftine yakın olmaya çalışan yaklaşık aynı zamanlarda doğum yapacakları konusunda herkesi kandırmaktadır. Hamile olan Defne ve eşi Çınar’ın yanına, ev işlerini yapmak için girmiş gözüküp, asıl amacı, onların çocuklarını doğunca kaçırmaktır.


Selin Yeninci Kimdir? Nereli? Kaç Yaşında?

Nereli: İstanbul

Yaşı: 34

Burcu: Oğlak

Selin Yeninci, 16 Ocak 1988 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Lise yıllarında tiyatro bölümü başkanı olarak sanat dünyasına adımını atmıştır. Daha o zamandan iyi bir tiyatrocu ve oyuncu olacağı belli olan Yeninci, 2006 yılında İzmir Atatürk Lisesi’ni bitirmiştir.

2011 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk Bölümü’nden mezun olmuştur. Başarılı bir öğrencilik geçiren Selin Yeninci bölümünden mezun olduğu gibi Haluk Bilginer ile Oyun Atölyesi’nde Macbeth ve Don Juan’ın Gecesi gibi profesyonel oyunlarla kariyerine başarılı bir giriş yapmıştır.


Selin Yeninci son olarak ‘Bir Zamanlar Çukurova’ dizisinde ‘Saniye’ karakterine hayat vermiştir. Selin Yeninci şu sıralar, ‘Annenin Sırrıdır Çocuk’ dizisinde ‘Meryem’ karakterine hayat veriyor.



Selin Yeninci Oynadığı Diziler ve Filmler

2011 - Cennetin Sırları

2013 - Galip Derviş

2013 - 2014 Vicdan

2014 - Toz Ruhu

2014 - Olur Olur

2014 - Ah Neriman

2015 - Tatlı Küçük Yalancılar

2016 -  Kaçın Kurası

2017 - Yüz Yüze

2018 - Avlu

2018 - 2022 Bir Zamanlar Çukurova

2020 - Nasipse Adayız

2021 - İlk ve Son

2022 - Annenin Sırrıdır Çocuk

Tiyatro

Don Juan’ın Gecesi

Bezirgan, Alevli Günler

























07-04-2022
Yazar Hakkında
Belma Arslan

Belma Arslan

1985 yılında Adapazarı'nda doğdu. 2008 Yılında Sakarya Üniversitesi Turizm ve Seyahat İşletmeciliğinden, 2011 yılında da Anadolu Üniversi .. devamı.. mail
Yorumlar