Atv o diziyi yayından kaldırma kararı aldı!

Atv o diziyi yayından kaldırma kararı aldı!
Atv'de yayınlanan Erkan Petekkaya'nın başrollerde olduğu tartışmalı dizi hakkında flaş bir gelişme yaşandı. Atv yönetimi o diziyi yayıdan kaldırma kararı aldı. İşte sebebi…

Erkan Petekkaya ve İlayda Çevik'in başrolerde olduğu geçen sezon yayına başlayan Gel Dese Aşk dizisi hakkında flaş bir karar alındı. Koronavirüs salgını sebebiyle çekimlerine ara verilen Gel Dese Aşk ancak 4 bölüm yayınlanabilmişti. Dizinin senaryosu ise tartışmalara sebep olurken RTÜK'e çok sayıda şikayette iletilmişti. Atv'de yayınlanan Gel Dese Aşk dizi ekibi Temmuz ayında yeniden sete çıkmayı planlarken işler sarpa sardı ve dizinin final yapacağı öğrenildi.

Atv o kararı neden aldı?

Şebnem Bozoklu, İlayda Çevik, Öykü Gürman, Ertan Saban ve Erkan Petekkaya gibi isimlerin rol aldığı Gel Dese Aşk dizisi sezona oldukça iddialı başlamıştı. Gel Dese Aşk yayınlanmasının ardından senaryo olarak büyük eleştirelere hedef oldu. Dizinin senaryosuna göre Erkan Petekkaya'nın canlandırdığı Murat Düdenli karakteri, kızının Bahar isimli arkadaşı ile çarpık bir ilişki yaşamaya başlıyordu. Kendinden yaşça çok küçük olan Bahar'la ikinci bahar yaşamak gibi bir ikilemle karşı karşıya olan Murat karakterinin diğer yanında eşi ve kızı vardı.

RTÜK'e şikayet yağmıştı!

İlk bölümünden itibaren senaryosuna tepkiler süren Gel Dese Aşk'ta argo ve küfürlü anların yayına yansıması da diğer bir fiyasko olmuştu. Biblenmesi unutulan sahnelerde İlayda Çevik tarafından canlandırılan Bahar karakterinin babasıyla birbrilerine karşılıklı küfürler etmesi de RTÜK'e yapılan şikayetler arasında yer alıyordu. Babanın kızının arkadaşıyla bir ilişki yaşama durumu ise kültürel değerlere ve toplumsal yapıya aykırı bulunduğu için yoğun şekilde eleştirilmişti.

Dizi, Osman Sınav imzasını taşıyodu!

Gel Dese Aşk dizisinin senaryosunda yer alan ilişki ağına tepkiler dinmek bilmedi. Toplumsal olarak kabul edilebilir bulunmayan ilişkiler ağı çok tartışıldı ve RTÜK'e konu hakkında çok sayıda şikayet yapıldı. Gelinen noktada Atv yönetimi dizinin yeni sezonda yer almamasına karar verdi ve diziyi yayından kaldırdı. Başarılı yapımcı ve yönetmen Osman Sınav'ın imzasını taşıyan Gel Dese Aşk, beklenen başarıyı yakalayamadan ekrana veda etmek durumunda kaldı.

27-08-2020
Yazar Hakkında
Metin Caba

Metin Caba

Belgesel, dizi, sinema, televizyon programlarında çeşitli görevler alan Metin Caba, uzun süredir medya sektöründe yer çalışmalar yapıyor. C .. devamı.. mail
Yorumlar