Bakanlık’tan Fatma Girik Açıklaması! Sağlık Durumu Nasıl?

Bakanlık’tan Fatma Girik Açıklaması! Sağlık Durumu Nasıl?
Sevenleri Fatma Girik'ten gelecek haberlere kilitlendi. Bakanlıktan beklenen Fatma Girik açıklaması geldi. Sevenleri sordu, Fatma Girik’in sağlık durumu nasıl?

O bir Yeşilçam sanatçısı. O bir yaşayan efsane. Ve şimdilerde tedavi görüyor. Yılların yorgun savaşçısı Fatma Girik tedavi gördüğü hastanede Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından ziyaret edildi. Sevenleri nefesini tuttu, usta sanatçı Fatma Girik'ten gelecek haberlere kilitlendi. Bakanlıktan beklenen Fatma Girik açıklaması geldi. Sevenleri sordu, Fatma Girik’in sağlık durumu nasıl? Şimdi detaylar

Bakanlık’tan Fatma Girik Açıklaması! Sağlık Durumu Nasıl?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca binlerce Yeşilçam hayranının hislerine tercüman oldu ve Fatma Girik’i tedavi gördüğü Ankara Şehir Hastanesi'nde ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı. Bakanlıktan yapılan açıklama Yeşilçam hayranlarının yüreğine su serpti. Sağlık Bakanı, duayen sanatçının sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Bakanlık'tan Fatma Girik açıklaması

Fatma Girik 10 gün önce yürüme güçlüğü şikayetiyle Ankara Şehir Hastanesine başvurdu. Derhal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Kliniğinde tedaviye alınan ünlü sanatçıya gereken tahlil ve kontroller yapıldı. Bakan Fahrettin Koca, hastane başhekiminden bilgi alırken, Fatma Girik ile de hastanedeki odasında bir süre sohbet etme imkanı da buldu.

Tv8 mikrofonlarına konuşan Fatma Girik, Bakan Koca’ya ziyareti için teşekkür ederek moral depoladığını belirtti. Ankara Şehir Hastanesinden ve hekimlerden çok memnun olduğunu eklemeyi de ihmal etmedi. Bakan Koca, sanatçının sağlık durumunu an be an takip ettiğini ve bir an önce sağlığına kavuşması için dua ettiğini söyledi. Ayrıca Sağlık Bakanlığı'nın resmi Facebook hesabından yapılan paylaşımda Fatma Girik’in genel durumunun iyi olduğu bildirildi.

Fatma Girik’i tanıyalım

1942 İstanbul doğumlu sanatçı bir zamanlar siyasetle ilgilenerek Şişli Belediye Başkanlığı da yapmıştır.  Cağaloğlu Kız Lisesi'ni bitiren Fatma Girik, 1957 yılında ilk başrolü olan Leke'de oynadı. 1960 yapımı Ölüm Peşimizde onu Memduh Ün’le tanıştırdı. Girik’in hayatındaki dönüm noktalarından biri Memduh Ün’le tanışmasıdır. 180'den fazla filmde rol alan Fatma Girik, Şişli Belediye Başkanlığı yaparak sosyal projelerle ilgilendi. Televizyon ekranlarında Söz Fato'da adlı bir program hazırlayarak sanatçı duyarlılığını göstermeye devam etti.

Rol Aldığı Bazı Filmler

Sinema bir mucizedir (2005)

Yılanların öcü (1985)

Nefret (1984)

Kanlı Nigar (1981)

Gelincik (1978)

Hatasız kul olmaz (1977)

Ağrı Dağı efsanesi (1975)

Toprak Ana (1973)

Kerem ile Asli (1971)

Fosforlu oyuna gelmez (1962)

Sokak Kızı (1962)

Bos yuva (1961)

Vatan ve namus (1960)

Ömrümün tek gecesi (1959)

Leke (1957)

 

Aldığı Ödüller

1965 Antalya Altın Portakal Film Festivali, En İyi Kadın Oyuncu Ödülü, Keşanlı Ali Destanı

1967 Antalya Altın Portakal Film Festivali, En İyi Kadın Oyuncu Ödülü, Sürtüğün Kızı

1. Adana altın koza film şenliği, 1969, Büyük Yemin, en iyi kadın oyuncu

1. Adana altın koza film şenliği, 1969, Ezo Gelin, en iyi kadın oyuncu

3. Adana altın koza film şenliği, 1971, Acı, en iyi kadın oyuncu

35. Antalya film şenliği, 1998, Sürtüğün Kızı, yaşam boyu onur ödülü

18. Ankara Uluslararası Film Festivali, Aziz Nesin Emek Ödülü

canlitv olarak sanatçıya acil şifalar diliyoruz.

18-09-2019
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar