Bay Yanlış dizisindeki o sahne Doktorlar dizisinden mi çalıntı?

Bay Yanlış dizisindeki o sahne Doktorlar dizisinden mi çalıntı?
Bay Yanlış dizisinin ilk bölümü oldukça ses getirdi. Dizideki bir sahne, Doktorlar dizisindeki bir sahneyle büyük ölçüde aynı olması nedeniyle diziye tepki geldi.

FOX TV ekranlarının yeni dizisi Bay Yanlış, Cuma günü ilk bölümüyle ekrana geldi. Can Yaman ve Özge Gürel'in başrolleri paylaştığı dizinin ilk bölümündeki bir sahne, bir dönem Show TV'den ekrana gelen Doktorlar dizisinde bir sahneyi hatırlattı. 

Bay Yanlış dizisindeki o sahne Doktorlar dizisinden mi çalıntı?

Yazın gelmesiyle birlikte FOX TV, ekrana getirmeye başladığı dizilerle yaz dönemine geçiş yaptı. Yaz döneminin merak edilen dizileri arasında Bay Yanlış dizisi yer alıyordu. Son dönemin tartışmalı ismi Can Yaman'ı başrole taşıyan Bay Yanlış dizisi özgün olmadığı gerekçesiyle oldukça eleştrildi. Eleştriler arasında bir taksi sahnesi de vardı. Bu taksi sahnesini görenler, aynı sahnenin başka bir dizide daha olduğunu fark etti. Doktorlar dizisinin ilk bölümündeki sahne ile Bay Yanlış dizisinin ilk bölümündeki sahne küçük detaylar dışında tamamen aynıydı.

Bay Yanlış dizisinin başında Özge Gürel tarafından canlandırılan Ezgi karakteri işe doğru yol alırken aracını çarpar. Çekici gelir ve aracı çeker. O sırada yoğun bir yağmur bastırır. İşe geç kalmak üzere olan Ezgi, hemen bir taksi çevirir. Aynı taksiyi Ezgi ile birlikte Can Yaman tarafından canlandırılan Özgür karakteri de çevirmiştir. İkisi de yağmur nedeniyle ıslandığı sırada birbirlerinden habersiz bir şekilde sağ ve sol kapıdan arabaya binerler. İkisi de arabaya önce bindiğini iddia eder. Bir türlü anlaşamazlar, yağmur nedeniyle de kimse arabadan inmez. En sonunda pes ederler, taksici nereye gideceklerini sorunca ikisi de Nişantaşı cevabını verir. Yaz dizilerinin olmazsa olmazı zincirleme bir şekilde yaşanan tanışma bu dizide de yaşanıyor anlayacağınız. 

Doktorlar dizisindeki sahneyle tıpatıp aynı

Bu sahneyi gören herkesin aklına hemen Doktorlar dizisi geldi ve duruma sosyal medyadan tepki gösterildi. Dizinin özgün bir senaryoya sahip olmaması, aynı sahnenin Doktorlar dizisinde de yer alması eleştrildi. Peki Doktorlar dizisindeki sahnede neler yaşanmıştı? Ela, hastanede işe başladığı günde geç kalmak üzeredir. Yağmurlu bir havada taksi çevirir, onunla birlikte Levent de taksiyi çevirir. Taksiye aynı anda binerler ve ikisi de taksiye önce bindiğini iddia eder. Burada da anlaşamazlar ve gidecekleri yere birlikte yol alıyorlar. Doktorlar dizisinde de iki karakterin gideceği yer aynıdır.

30-06-2020
Yazar Hakkında
Yavuzcan Aksoy

Yavuzcan Aksoy

2013 yılından bu yana çeşitli internet sitelerinde editörlük yapıyor. 2019 yılında Canlı TV için haber makalesi kaleme almaya başladı. Pe .. devamı.. mail
Yorumlar