Bir Oyuncu Daha Hayatını Kaybetti

Bir Oyuncu Daha Hayatını Kaybetti
Son zamanlarda peş peşe hayatını kaybeden ünlüler arasına Türk Tiyatrosu'nun başarılı ve usta ismi Cemil Özbayer'de katıldı. Cemil Özbayer 67 yaşında hayata veda etti.

Türk Tiyatrosu’nun ve televizyon ve sinema sektörünün önemli ve usta bir oyuncusu daha hayata veda etti. Bugüne kadar pek çok tiyatro oyununda rol alan, yönetmenlik yapan usta oyuncu Cemil Özbayer hayatını kaybetti. Televizyon dizilerinin yanı sıra sinema sektöründe birçok filmde de rol alan usta oyuncu 67 yaşında hayata veda etti. Usta oyuncunun vefat etmesi oyuncu dünyasında, tiyatro camiasında büyük üzüntü kaynağı yarattı. Cemil Özbayer’in hayatını kaybetmesi dolayısıyla magazin basını ve sosyal medya ile internet haber sitelerinde pek çok haber ve paylaşım yapıldı. Usta oyuncunun hayatını kaybetmesini Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt bir mesajla duyurdu ve taziyelerini belirtti. Öbür taraftan usta ismin hayatını kaybetmesi sevenlerini de derinden üzdü. Cemil Özbayer’in hayatını neden kaybettiği konusunda ise bilgi alınamadı.

Cemil Özbayer Hayatını Kaybetti

Türk Tiyatrosu’nun usta oyuncu ve yönetmenlerinden olan Cemil Özbayer 67 yaşında hayata veda etti. Usta oyuncunun hayatını kaybetmesi dizi, tiyatro ve sinema dünyasında üzüntüye yol açtı. Cemil Özbayer’in hayatını kaybetmesi dolayısıyla bir zamanlar oyunlar oynadığı oyunları yönettiği Devlet Tiyatrolarından bir taziye mesajı yayınlandı. Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt mesajında “kurumumuz emekli oyuncu ve yönetmenlerinden Türk Tiyatrosunun değerli ismi Cemil Özbayer’in vefat haberini üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum. Kıymetli sanatçımıza Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve sanat dünyamıza başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı. Usta oyuncunun kaybı dolayısıyla pek çok oyuncu sosyal medya hesaplarından taziyelerini belirtirken Cemil Özbayer daha sonra toprağa verildi.

Cemil Özbayer Kimdir?

Tiyatro dünyasının usta isimlerinden Cemil Özbayer 1955 yılında Ankara’da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimlerinin ardından üniversite eğitimini konservatuarda aldı. Konservatuardan mezun olduktan sonra tiyatro oyunlarında rol almaya başladı. Devlet Tiyatrolarında pek çok oyunda oyuncu ve yönetmen olarak görev aldı ve daha sonra Devlet Tiyatrolarından emekli oldu. Daha sonra dizi ve sinema dünyasında roller almaya başlayan Cemil Özbayer pek çok dizi ve sinema filminde rol almıştır. Rol aldığı yapımlar arasında;

·         Bizim Aile

·         Büyük Buluşma

·         Kuşdili

·         Hakkını Helal Et

·         Milat

·         Kollama

·         Hacı Bayram Veli

·         Berlin Kaplanı, bulunmaktadır.

13-02-2022
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar