Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz Meryem (Deniz Çakır) kimdir?

Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz Meryem (Deniz Çakır) kimdir?
ATV kanalının sevilen dizisi Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisine eski oyuncusu Deniz Çakır geri mi dönüyor? Dizide Meryem karakterini canlandıran oyuncuyu yakından tanıyalım.

ATV ekranlarında salı günleri yayınlanan ve beğeniyle izlenen dizi Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz 5. sezonuyla ekran hayatına tam gaz devam ediyor. Başrollerini Oktay Kaynarca, Yunus Emre Yıldımer, Burak Sergen ve Naz Elmas gibi isimlerin paylaştığı diziyi yöneten isim Onur Tan iken senaryosunu Bahadır Özdener ile Berna Aruz yazıyor. Geçtiğimiz sezonlarda diziden ayrılan ve bir başka projede yer alan eski oyuncu Deniz Çakır'ın Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisine geri döneceği konuşuluyor. Dizide başrol Meryem Çakırbeyli karakterine hayat vermiş olan Deniz Çakır kimdir?

Dizinin 153. bölüm fragmanı Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz seyircilerini heyecanlandırdı. Dizide başrol Hızır Çakırbeyli (Oktay Kaynarca) karakterinin eşi Meryem'i canlandıran Deniz Çakır, üç sezon boyunca senaryoya hizmet etmiş daha sonra karakterinin yurtdışında çıkmasıyla diziden ayrılmıştı. Yeni bölüm fragmanında Meryem karakterinin isminin geçmesi akıllarda soru işareti oluşturdu.

DENİZ ÇAKIR KİMDİR?

 31 Aralık 1982 tarihinde Ankara'da doğan Deniz Çakır, liseyi burada okumuş ardından Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nde okuyarak üniversite eğitimini tamamlamıştır. Öğrencilik hayatında radyo reklamı seslendiren Çakır, 2004 yılında üniversiteden mezun olduğunda sektörün kalbi İstanbul'a taşınmıştır. Aynı yıl Birol Güven'in yapımcılığını üstlendiği Kadın İsterse dizisinde yer alarak ilk deneyimini yaşamıştır. Daha sonra Reşat Nuri Güntekin'in aynı adlı romanından uyarlanan Yaprak Dökümü dizisinde Ferhunde karakterine hayat vermiş ve büyük beğeni toplamıştır. 2011 yılında Star TV ekranlarında yayınlanan İffet dizisinde başkarakter İffet'i oynamıştır. Oyunculuğun yanı sıra The Simpsons: Movie, Kung Fu Panda ve Iron Man gibi birçok çizgi filmde seslendirme yapan Deniz Çakır 2013 yılında ise Şah Sultan karakteriyle Muhteşem Yüzyıl dizisine katılmıştır. 2015 yılında ATV ekranlarında yayınlanan Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde Meryem Çakırbeyli rolünü üstlenmiş ve önemli oyuncularla başrolü paylaşmıştır. Başarılı oyuncu Deniz Çakır son olarak Vurgun dizisinde ekranlara gelmiş fakat dizi düşük reytingler sebebiyle erken final yapmıştır. 

23-12-2019
Yazar Hakkında
Gaye Develi

Gaye Develi

Gaye Develi, 28 Eylül 1999 yılında 17 Ağustos depreminin yıkıcı etkisinden dolayı Gölcük yerine Zonguldak’ta doğmuştur. Daha sonra annes .. devamı.. mail
Yorumlar