Esra Bilgiç'in Atatürk Dizisinde Canlandıracağı Madam Corinne Kimdir?

Esra Bilgiç'in Atatürk Dizisinde Canlandıracağı Madam Corinne Kimdir?
Disney Plus’ın iddialı yapımlarından Atatürk dizisinde rol alacak olan Esra Bilgiç dizide Atatürk’ün çok değer verdiği Madam Corinne’ye hayat verecek

Aylardır hazırlık yapan ve Türkiye pazarına iddialı bir giriş yapmak isteyen ve bu konuda Netflix’in tahtına göz koyan internet yayın platformu Disney Plus bugün yayına başlıyor. Birbirinden ünlü isimlerle içerik anlaşması yapan platform yerli yapım olarak ilk Kaçış’ı seyirciyle buluşturuyor. Daha sonra peş peşe yeni yerli içerikleri seyircinin beğenisine sunacak olan platform 2023 Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Kuruluş yıldönümüne özel olarak da Atatürk dizisini hazırlıyor. Lanistar Medya tarafından hazırlıkları tamamlanan ve castında birbirinden ünlü isimlerin yer aldığı Atatürk Dizisinde Atatürk karakterini ünlü oyuncu Aras Bulut İynemli canlandıracak. Dizide ayrıca Atatürk’ün gizli sevgilisi olduğu iddia edilen Madam Corinne karakteri de yer alacak. Karaktere ise başarılı ve güzel oyuncu Esra Bilgiç hayat verecek.

Esra Bilgiç Atatürk Dizisinde Madam Corinne Karakterini Canlandırıyor

Lanistar Medya tarafından hazırlıkları devam eden ve kadrosunda birbirinden ünlü isimlerin yer aldığı dizide canlandıracağı karakter merakla beklenen isimlerden biri de Esra Bilgiç oldu. Atatürk dizisinde rol alacağı öğrenildikten sonra kimi canlandıracağı merak konusu olan oyuncunun canlandıracağı isim belli oldu. Son olarak Kanunsuz Topraklar dizisinde yer alan güzel ve başarılı oyuncunun Atatürk dizisinde tarihi yönü hep merak edilen ve Atatürk’ün en yakınlarında yer alan isimlerden biri olan Madam Corinne’ye hayat vereceği öğrenildi.

Madam Corinne Kimdir?

Mustafa Kemal Atatürk’ün en yakınlarından biri olan ve tarihte hep merak edilen Madam Corinne 1883 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Bir İtalyan ailenin kızı olan Madam Corinne’nin babası uzun yıllar Osmanlı devleti için çalışmıştır. Madam Corinne çocuk yaşlardan itibaren güzel sanatlara merak salmış ve bu sebeple de Paris’te konservatuvar eğitimine gönderilmiştir. Ömer Lütfü Bey’le evliliğe hazırlandığı sırasında 1909 yılında Atatürk ile tanışmıştır. Daha sonra Mustafa Kemal Madam Corinne ile sürekli fikir sohbetlerinde bulunmaya başlamıştır. Lütfü Bey’in balkan savaşlarında şehit olmasıyla birlikte Madam Corinne dul kalmıştır. Daha sonra İstanbul’a gelen Mustafa Kemal ile Madam Corinne arasında yakın bir dostluk kurulmuştur. Hatta Mustafa Kemal’in Madam Corinne’den Fransızca dersleri aldığı bilinmektedir. İstanbul’dan ayrılan Mustafa Kemal bu süreçte de Madam Corinne ile mektuplaşmaya devam etmiştir. Mustafa Kemal Atatürk ile Madam Corinne uzun süre mektuplaşmışlar ve Mustafa Kemal İstanbul’a gittiğinde de her seferinde Madam Corinne’yi ziyaret etmiştir. Madam Corinne 7 Haziran 1946 yılında 63 yaşında hayata veda etmiştir.

14-06-2022
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar