Hekimoğlundaki o çok tartışılan sahne diziden çıkarıldı

Hekimoğlundaki o çok tartışılan sahne diziden çıkarıldı
Yayınlandıktan sonra tepki çeken o sahne diziden çıkarıldı. Hekimoğlu dizisinde yayınlanan ve sosyal medyada binlerce eleştiri alan o sahnede ne vardı? Kimler bu sahneye öfkelendi?

Bir uyarlama dizisi olduğu halde salı günlerine damga vuran Hekimoğlu bu hafta çok konuşulacak bir bölümle ekranlara geldi. Henüz 8 bölüm yayınlanmasına rağmen reytinglerde yapımcıların yüzünü güldüren Hekimoğlu’nun son bölümündeki bir sahne tartışmalara yol açtı. Tv'de yayınlandıktan sonra tepki çeken o sahne diziden çıkarıldı. Hekimoğlu dizisinde yayınlanan ve sosyal medyada binlerce eleştiri alan o sahnede ne vardı? Kimler bu sahneye öfkelendi? Şimdi detaylar

Hekimoğlundaki o çok tartışılan sahne diziden çıkarıldı

Timuçin Esen, Okan Yalabık, Ebru Özkan Saban, Kaan Yıldırım, Aytaç Şaşmaz ve Damla Colbay'ın oynadığı Hekimoğlu’nun son bölümünde yayınlanan bir sahne duyarlı izleyicilerin dikkatinden kaçamadı. Derhal sosyal medyada örgütlenen, diziyi ve Kanal D yönetimini topa tutan tıbbi tanıtım temsilcileri müthiş bir dayanışma örneği göstererek davalarında haklı çıktılar ve o sahnenin bölümden çıkarılmasını sağladılar.

O sahne neden tepki çekti?

Özellikle milyonları etileyen medya organlarında hassas ve dikkatli olunması gerekiyor. Yapımcı ve senaristlerin önem vermediği bazı olaylar binlerce insanı kötü etkileyebiliyor. İşte böyle bir durum son olarak Hekimoğlu dizisinde yayınlandı. Daha bölüm bitmeden tepkiler başladı ve kısa sürede çığ gibi büyüdü.

Daha birkaç hafta önce kök hücre sahnesi nedeniyle özellikle sağlık çalışanlarının tepkisini çeken Hekimoğlu dizisi 8. bölümde benzer bir hatayı yineledi. Dizide Kaan Yıldırım’ın oynadığı Mehmet Ali Çağlar karakteri, hastaneye gelen mümessille işi ileriye götürdü. Mehmet Ali Çağlar adlı doktor, hastaneye gelen ilaç mümessili kadınla iş yemeği yedikten sonra geceyi otel odasında geçirdiler. İlaç mümessili kadının işini yaparken meslek etiğine aykırı olarak “kadınlığını kullanması” eleştirilerin odak noktasını teşkil etti.

Binlerce mümessil şikayetçi oldu

Hekimoğlu’nda yayınlanan bu sahne akabinde sosyal medyaya taşındı. Hemen Twitter’da açılan ‘#HekimoğluBoykot’ başlığı üzerinden açılan hashtag açarak izleyicilerden diziyi boykot etmeleri ve RTÜK’e şikayette bulunmaları istendi. Canlitv olarak katıldığımız bu eleştirileri basın sorumluluğumuz nedeniyle aynen paylaşıyoruz. “Hekimoğlu adlı dizide, Tıbbi Tanıtım Temsilcileriyle (mümessil, reprezant vs) ilgili talihsiz ve hiçbir etik anlayışına sığmayan bir sahne resmedilmiştir. Mesleğimiz hakkında bu tür ithamlar ve aşağılayıcı bir sahne olması bizleri çok üzmüştür. Her konuda kadına şiddete karşı ne kadar hassas isek, özellikle kadın çalışma arkadaşlarımızı da böyle bir sahne ile zor durumda bırakıp kötü bir izlenim yaratarak etik olmayan bir izlenim sergilenmektedir.”
Sosyal medyada yapılan tepki bununla da sınırlı kalmadı. Paylaşımların dışında ‘Mümessil Dayanışma Derneği’ de diziyi kınadıklarını belirten bir paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım.

25-02-2020
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar