Hercai Dizisinin Reytingi Dibe Vurdu

Hercai Dizisinin Reytingi Dibe Vurdu
ATV'nin, ilk sezonlarda oldukça ses getiren dizisi Hercai'nin, şu sıralar reytingleri diplerde. Gidişat bu şekilde devam ederse, dizi için final kaçınılmaz.

ATV’nin sevilen dizilerinden birisi olan Hercai, son zamanlarda aldığı düşük reytingler sonucu dikkat çekmeye başladı. İlk sezonunda oldukça iyi sonuçlar veren ve 2. sezonda da buna yakın bir orantıda başarı elde etmişti. Ancak ne olduysa 3. sezonda oldu ve dizinin reytingleri, dipleri görmeye başladı. Bunun başlıca sebeplerinden birisi ise, dizinin yayınlandığı günün değişmesinden kaynaklı.

       Hikâyenin git gide ilgi çekici bir hale gelmesine rağmen kanal, dizinin gününü Cuma’dan Pazar’a çekmişti. İşte film tamda burada koptu. Normalde geceyi 6’lı seviyelerde kapatan dizi, Pazar günü yayınlanan 59. Bölümü ile bu skoru 4’lü seviyelere çekti. Bizim ülkemizde reyting skorları bu şekilde. Ülkemizde bir şekilde ayakta durmaya çalışan dizinin en büyük sıkıntı çektiği kısımlar ise AB ve ABC1 tarafında yaşanıyor. ABC1’de 15. sırada yer alan dizinin AB kısmı daha beter durumda. AB grubunda 28. sırada yer alan dizinin gidişatı böyle devam ederse 4. sezonu göremeyecek gibi.

 Hercai Dizinin Günü Neden Değişti?

    Dizinin günün değişmesinin sebebi ise, ATV’nin en son çıkan dizisi olan Akıncı’nın gününün Cuma günü olarak belirlenmiş olması. Bu sebepten ötürü Hercai dizisi, bir nevi ateşe atılmış oldu. Dizilerin günlerini yeniden değiştirseler, reytinglere etki eder mi bilemiyoruz. Bir diziyi geri kazanmak adına iki diziyi aynı anda da ateşe atma ihtimalleri var sonuçta. Zaten Akıncı’dan da istediğini alamayan kanalın nasıl bir hamle yapılacağı merakla bekleniyor.

     Buna benzer bir haberi daha sizinle paylaşmıştık. Böyle bir hareketi Star TV içinde yapmıştı. Seni Çok Bekledim dizisi için iki farklı dizinin günlerini değiştiren kanal, verdikleri bu kararın acısını şu sıralar çıkarıyorlar. Akrep dizisini Cuma’dan Perşembe’ye, Sol Yanım dizisini ise Perşembe’den Çarşamba gününe çekmişti. Aldıkları bu karar neticesinde Sol Yanım dizisi, düşük reytinglere daha fazla dayanamayıp 13. Bölüm itibari ile final kararı aldı. Aynı durum Hercai dizisi içinde gerçekleşebilir. İyi izlenim alıp, yüksek reyting alan dizilerin, aynı performansı farkı günlerde de gösterebileceğini düşünmeleri şaşırtıcı bir durum açıkçası.

15-02-2021
Yazar Hakkında
Hamdi Çiçek

Hamdi Çiçek

22 yaşında ve üniversite mezunuyum. Dizi ve film izlemeyi ayrıca müzik dinlemeyi seviyorum, favori kitap yazarım J.R.R. Tolkien. Yaklaşık 2 - .. devamı.. mail
Yorumlar
Etiketler