İki Oyuncu Uyanış Büyük Selçuklu’ya Veda Ediyor

İki Oyuncu Uyanış Büyük Selçuklu’ya Veda Ediyor
Pazartesi akşamlarının reyting rekortmeni dizisi Uyanış Büyük Selçuklu sezon finaline yaklaşırken iki büyük ve usta oyuncusuyla yollarını ayırma kararı verdi.

TRT 1 ekranlarında bu sezon başlayan ve pazartesi akşamlarının en çok izlenen dizisi olmayı başaran dönem dizisi Uyanış Büyük Selçuklu her hafta ekrana aksiyon ve heyecan dolu bölümlerle gelirken seyirciyi de ekrana kilitlemeyi başarıyor. Oyuncu kadrosunda birbirinden ünlü ve usta isimlerin yer aldığı dizi Büyük Selçuklu Devleti’nin en görkemli zamanı olan Sultan Melikşah dönemini ve bu döneme damga vuran iç hesaplaşmalarla Hasan Sabbah’ın önderlik ettiği Batınilerin yaptıklarını anlatıyor. Aksiyon, gerilim ve savaş sahnelerinin her hafta nefesleri kestiği dizi özelikle son bölümlerde bazı oyuncularıyla yollarını ayırmaya başladı. Sezon finaline giderken yaşanan bu ayrılılar her ne kadar seyirciyi üzse de yinede diziye görkemli bir sezon finali havasını katıyor. Daha önce Sencer’in Alplerinden olan Ayaz karakteri şehit olara diziden ayrılırken geçen hafta da Aydoğdu karakteri yine aynı şekilde şehit olarak diziye veda etmişti. Dizinin bu akşam yayınlanacak bölümünde ise iki usta ve başrol oyuncusu diziye veda etmeye hazırlanıyor.

Uyanış Büyük Selçuklu’da Faysal Ölüyor

TRT 1 ekranlarında pazartesi akşamlarının fenomen haline gelen başarılı dizisi Uyanış Büyük Selçuklu bu akşam iki oyuncusuyla yollarını ayırıyor. Dizide başrol oyuncularından olan ve diziye dahil olduğu günden itibaren adeta kasırga gibi esen ve Selçuklu askerlerine özellikle de Sencer ve adamlarına büyük acılar yaşatan Faysal ölerek diziye veda ediyor. Genç ve başarılı oyuncu İsmail Ege Şaşmaz’ın canlandırdığı Faysal karakteri Selçuklu’nun can düşmanı Hasan Sabbah’ın manevi oğlu olarak diziye dahil olmuş ve her bölüm seyirciyi hem kendisine hayran bırakmış hem de yaptığı kötülüklerle Batınilere büyük faydalar sağlamıştı. Son iki bölümdür ise Sencer’in iki yakın adamını şehit eden Faysal için bu bölüm son oluyor. Faysal Sencer tarafından öldürülüyor ve diziye veda ediyor.

Turna Hatun Diziden Ayrılıyor

Uyanış Büyük Selçuklu dizisine bu akşam veda edecek isimlerden biri de dizide Turna Hatun karakteriyle seyirciye kendisini çok sevdiren, herkesin yardımına koşan güzel oyuncu Sevda Ergenci oluyor. Sevda Erginci dizinin en başından itibaren Turna Hatun karakterine hayat verirken aynı zamanda da dizinin en başından beri Sencer ile yaşadığı aşkla gönüllerde tatlı bir esinti oluşturdu. Dürüst, güçlü, iradeli ve bilgili bir karakter olan Turna Hatun aynı zamanda Sencer’in eşiydi. Diziye veda eden bu oyunculara ilave olarak dizinin ortalarında kadroya katılan ve dizide önce bir Bizanslıyı canlandıran, sonra da Müslüman olarak Abdullah Ali adını alan başarılı oyuncu Alkan Kızılırmak da diziye veda ediyor.

17-05-2021
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar