Kara Sevda'yı karalar bağlayacak!

Kara Sevda'yı karalar bağlayacak!
Kara Sevda artık o eski havasında değil. Diriliş Ertuğrul reytinglerde neredeyse Kara Sevda'yı üçe çarparken Fox Tv'nin yaz sezonunda başlattığı dizisi No:309 bile Kara Sevda'yı reytinglerde geçebiliyor.

Star Tv'de 2015 Ekim ayında izleyici karşısına çıkan Kara Sevda dizisi gençlerin beğenerek izlediği Burak Özçivit ve Neslihan Atagül'le büyük bir sükse yapsa da artık işin sonuna geldi gibi... Dizi ritmini kaybetmiş durumda.

Kara Sevda'yı No: 309 bitirecek!

İlk sezonunda Trt 1'in Diriliş Ertuğrul'unu bile reytinglerde geride bırakan Kara Sevda artık o eski havasında değil. Diriliş Ertuğrul reytinglerde neredeyse Kara Sevda'yı üçe çarparken Fox Tv'nin yaz sezonunda başlattığı dizisi No:309 bile Kara Sevda'yı reytinglerde geçebiliyor.

Kara Sevda neden çöktü?

Soma maden faciası gibi etkileyici bir konseptle başlayan dizi şu anda farklı kulvarlarda dolaşıyor. Öyle ki tam bir konsept değişikliğine gittiler. Hikayelerini kısa sürede bitirip imkansız aşkı normal bir hale getirince çatışmalar sadece iyi ve kötü ekseninde ilerledi ve Kara Sevda, Diriliş Ertuğrul'un olmadığı haftalarda bile reytinglerde tökezledi.

10 Ayda 35 dizi bitti!

Evet, 10 ayda 35 dizinin bittiği bir televizyon sektörümüz var. Bundan dolayı Kara Sevda'nın gelecek sezonu görmesi imkansız. Hele hele seyircinin Kemal ve Nihan'ın yıllar sonra kavuştukları mutluluğu gördükten sonra bu ilişkiyi merak etmesi beklenemez. Çünkü Emir de sürekli aynı taktikle oynuyor. Nihan'ı şikayet edip izinsiz maden işletmeden içeriye aldırtması seyirciyi pek ilgilendirmez. Kemal ve Nihan kavuşmadan önce olsaydı seyirci kavuşmayı bekleyeceği için iş yapardı. Şimdi çok zor. Kemal'in Nihan'ı kurtarmak için her yolu denemesinden başka bir hikaye kurulmalı ki seyirci merak etsin!

Kara Sevda'yı taze kan kurtarır mı?

No:309'un hikayesini tekrar ayrılık üzerine kurduğu bir dönemde iki dizi de aslında aynı eksende gidiyor. Ama No:309 daha yeni ve biraz da romantik komedi olduğu için hikayesi köhneleşmiş Kara Sevda'yı artık hikayeye eklenecek taze kan bile kurtaramaz.

Bütün bunlara rağmen  dizinin kemikleşmiş bir seyirci kitlesine de sahip olduğunu unutmayalım. Kara Sevda genel izleyicide 4 reyting altına düşmez. Ama böyle büyük prodüksiyonlu bir dizi için bu reyting kesinlikle yeterli değil.

Bu akşam saat 20:00'de Star Tv'de yayınlanacak diziyi canli tv üzerinden de rahatlıkla izleyebilirsiniz. 

03-05-2017
Yazar Hakkında
Aslıhan Karakoç

Aslıhan Karakoç

Lise eğitiminde tek başına dergi çıkaracak kadar yayıncılık sevdasıyla yatıp kalkan Aslıhan, Marmara Üniversitesi Gazetecilik bölümünü .. devamı.. mail
Yorumlar