Kırmızı Oda’nın Alya’sı Diziye Veda Etti!

Kırmızı Oda’nın Alya’sı Diziye Veda Etti!
Tv 8 ekranlarında yayınlanan Kırmızı Oda’nın çok sevilen karakteri Alya’nın hikayesi bitti. Alya’nın ayrılığı sosyal medyada ve seyirci tarafında büyük bir yankı uyandırdı.

Bu sezonun en dikkat çeken yapımlarından biri hiç şüphesiz Tv 8 ekranlarında yayınlanan Kırmızı Oda adlı dizi oldu. Dizi farklı konsepti ve içeriği ile bir anda seyircinin büyük ilgisini çekmeyi başardı ve reytinglerde de üst sıralarda yer aldı. Kırmızı Oda adlı yapım ünlü psikiyatrisi Gülseren Budayıcıoğlu’nun kitabından televizyona uyarlandı. Yapım psikolojik sorunlar yaşayan ve bunların altından kalkmayı başaramayan insanların psikolog yardımıyla yeniden hayata kazandırılmasını ele alırken işlediği konularla bir anda herkesin dikkatini çekti. Özellikle ilk bölümden itibaren ele aldı Alya adlı genç bir kadının hikayesi seyirci nezdinde büyük bir karşılık buldu. Ayla ailesi tarafından hep ötelenen ve zaman zaman şiddete maruz kalmış, annesi ve babası tarafından sevilmemiş ve üstelik hep suçlanmış bir çocukluk yaşamış biri olarak seyirci karşısına çıktı. Büyüdükçe aynı sorunlarla karşılaşan Ayla sosyal hayattan kopuk ve agresif bir kişilik olarak yaşamını sürdürmeye başladı ve daha sonra Kırmızı Oda’dan Doktor hanım’la karşılaştı.

Kırmızı Oda Alya’yı İyileştirdi!

Hayatı hep zorluklarla ve ötekileştirilerek süren Alya Doktor hanım’la karşılaştıktan sonra korkularıyla yüzleşmeye ve onların üstüne gitmeye başladı. Özellikle hep derinlerde sakladığı ve asla kabul etmediği gerçeklerle yüzleşen Alya bir süre sonra daha bir umutla bakmaya hayata. Ve en sonunda Doktor Hanım’la son randevusuna geldi. Uzun zamandır üzerinden çıkarmadığı annesine ait hırkayı çıkarmayı başaran, ilk kez yeni elbiseler giyen Alya sonunda korkularını yıkmış ve yeni bir hayata adım atmaya hazır hale gelmişti. Bunun üzerine Doktor hanım’la son kez görüşen Alya yeni hayatına başlamak üzere yaşama atılırken geçmişini geride bırakmayı başarmıştı. Seyircinin çok sevdiği hikayede mutlu son herkesi de mutlu etmişti. Ve seyirci Alya’nın gidişine hem sevinmiş hem de üzülmüştü.

Melisa Sözen Alya’yı Anlattı!

Kırmızı Oda’da Alya karakterini canlandıran başarılı oyuncu Melisa Sözen son bölümün ardından sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Sözen “Alya hayatımın bir dönemini aldı, şifalandırdı, sarıp sarmaladı. Alya’yla çıktığım bu yolculuğun ömrümün en kıymetli dönemlerinden biri olduğunu biliyorum. Geriye bir tatlı huzur kaldı. Kamer önünde ve arkasında muhteşem bir ekiple çalıştım. Her anlarını yaptıkları işe veren, işini çok severek yapan bu güzel ekipteki her bir kişiye çok teşekkür ederim. Özverinizi ve desteğinizi hiç esirgemediniz.” Ünlü oyuncu ayrıca oyuncu arkadaşlarını da unutmadı ve onlara da teşekkürünü sıraladı. Melisa Sözen “Canım Cem ve dünyanın en muhteşem partneri canım Binnur ikinize de ayrı ayrı çok teşekkür ederim ne çok şey öğrendim ne çok mutlu oldum sizinle. Sevgili Gülseren Hanım size de ayrıca teşekkür ederim kırıklarını sarıp iyileştirdiğiniz her bir ruh için. Banu’cuğum her hafta büyük bir sevgiyle yazdığın her bir sahne için çok teşekkür ederim, ellerine sağlık” ifadelerini kullandı. Sözen ayrıca başka projelerde çalışan kadın meslektaşlarına da teşekkür etmeyi ihmal etmedi. Ayrılığın ardından son sahnede Melisa Sözen için ekip tarafından pasta kesildi. Oyuncu Binnur Kaya’da Melisa Sözen’in ayrılığı için sosyal medya hesabından bir paylaşım yayınlayarak Sözen’e veda etti.

28-11-2020
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar