Kıvılcım Ural’a Tazminat Şoku!

Kıvılcım Ural’a Tazminat Şoku!
Şarkıcı Kıvılcım Ural ile müzik şirketi Dokuz Sekiz Müzik arasındaki davalardan biri bugün karara bağlandı ve şarkıcı Kıvılcım Ural 450 bin lira tazminat ödemeye mahkum oldu.

Ünlüler dünyasında yaşanan bir anlaşmazlık sebebiyle açılan bir dava daha bugün karara bağlandı. Şarkıcı Kıvılcım Ural’ın Rüya Raporları albümü 2013 yılında Dokuz Sekiz Müzik tarafından piyasaya çıkarıldı. Ancak şarkıcı Kıvılcım Ural Dokuz Sekiz Müzik aleyhine yeterli tanıtımı yapmadığı iddiasıyla dava açtı. Bunun üzerine Dokuz Sekiz Müzik tarafından da şarkıcı Kıvılcım Ural’a karşı sözleşme şartlarını yerine getirmediği iddiasıyla karşı dava açtı. Açılan davaların mahkemeleri görülürken bugün Dokuz Sekiz Müzik tarafından şarkıcı Kıvılcım Ural aleyhine açılan dava karara bağlandı. Bugün görülen mahkeme sonunda şarkıcı Kıvılcım Ural 450 Bin Liralık tazminat ödemeye mahkum oldu. Bugün görülen dava sonunda tarafların birbiri aleyhine açmış olduğu iki davadan biri olan ve Dokuz Sekiz Müzik tarafından açılan dava sonlanmış oldu. İşte haberin detayları!

Kıvılcım Ural Mahkum Oldu!

Şarkıcı Kıvılcım Ural ile müzik şirketi Dokuz Sekiz Müzik arasında görülen dava bugün karara bağlandı. İstanbul Çağlayan Fikri ve Sinai mahkemesinde görülen dava sonrasında Dokuz Sekiz Müzik tarafından şarkıcı Kıvılcım Ural’a açılan davada karara varıldı. Şarkıcının sözleşmenin şartlarını yerine getirmediğine dair iddialar üzerine açılan davada şarkıcı Kıvılcım Ural’ı haksız bulan mahkeme şarkıcıyı Dokuz Sekiz Müzik lehine 450 bin lira ödemeye mahkum etti. Çağlayan Adliyesi Fikri Sinai Haklar Mahkemesi’nde görülen dava sonunda şarkıcı Kıvılcım Ural Dokuz Sekiz Müzik’e 450 bin lira tazminat ödeyecek. Taraflar arasındaki bir diğer dava olan Kıvılcım Ural tarafından açılan dava ise henüz karara bağlanmadı.

Kıvılcım Ural Kimdir?

30 Mart 1992 yılında dünyaya gelen şarkıcı Kıvılcım Ural 60’lı yıllara damga vuran Mavi ışıklar Grubunun eski gitaristi Fikret Ural’ın kızıdır. İlk orta ve lise eğitimlerinin ardından babasının izinden giderek müzisyen olmaya karar veren Kıvılcım Ural 9 Eylül Üniversitesi Dramatik Yazarlık Bölümü’nden mezun olmuştur. Oyunculuk, şarkıcılık gibi farklı meslekler yapmıştır. Daha sonra Dokuz Sekiz Müzik şirketiyle birlikte albüm yapmaya karar veren ve eşinin izinden giden Kıvılcım Ural 2013 yılında Rüya Raporları adlı bir albüm yapmış ve piyasaya sürmüştür. Şarkıcı o tarihten itibaren şarkıcılık yapmaktadır. Şarkıcı kendisi gibi müzisyen olan Kaan Tangöze ile evlidir.

23-12-2020
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar