Medyapım İspanyol şirketle ortaklık kurdu! Bu kez yerli diziler uyarlanacak

Medyapım İspanyol şirketle ortaklık kurdu! Bu kez yerli diziler uyarlanacak
Medyapım dizi sektörünün canlandıracak bir anlaşmaya imza attı. İspanyol şirketle ortaklık kuran Medyapım, bu kez yerli diziler uyarlanmasına aracı olacak.

Türkiye'deki önemli yapım şirketlerinden olan Medyapım İspanya'nın en eski şirketlerinden biri olan Medi Apro ile ortaklık kurdu. Türkiye'de başarılı işlere imza atan Medyapım ile İspanya'nın en önemli dizi ve film içeriği üreticisi olan Media Apro Türk dizilerinin İspanyolcaya uyarlaması için çalışmalar yapacak. Milliyet yazarı gazeteci Sina Koloğlu'nun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar iki ülke dizi sektörünü de canlandıracak yeni projeler için anlaşma sağlandı.

Başarılı diziler İspanyolca'ya uyarlanacak

Fox Tv'de yayınlanan Sadakatsiz, Yasak Elma dizileriyle sezonda başarılı olan Medyapım, yaz sezonu için de İyilik dizisini seyirciyle buluşturacak. Medyapım geçmişten günümüze birçok başarılı dizinin de sahibiydi. İspanya'nın en önemli yapım şirketiyle ortak şirket kuran Medyapım ve Media Apro geçmişte tutmuş başarılı dizilerden uyarlayarak İspanyolca dizi çekecekler. Yapılan anlaşmanın detayları hakkında bilgi veren Sina Koloğlu, "Med Yapım İspanyol Medi Apro İle Ortak Şirket Kurdu" başlığıyla sosyal medya paylaşımları yaptı.

Fatmagül'ün Suçu Ne dizisi de uyarlanmıştı

Sina Koloğlu Medyapım ile Media Apro arasındaki anlaşmayı ve anlaşmanın kapsamın şu ifadelerle duyurdu; "Med Yapım İspanya'nın en önemli film ve tv içeriği üreticisi olan Media Pro ile ortak bir şirket kurdu. 1994 yılında kurulan, bugüne kadar ayakta kalmış İspanya'nın en önemli markalarından biri Mediapro. Peki ne yapacaklar? İspanya'da Türk senaryolarından hareket ile İspanyolca dizi yapacaklar. İspanya bizim yeni önemli pazarlarımızdan biri. Dizilerimiz beğeniliyor. Yanı sıra dizilerimizin ispanyolca uyarlamaları da çekiliyor. Fatmagül'ün Suçu Ne en çaprıcı örnek, Alba adı ile çekildi ve büyük beğeni topladı."

Özgün senaryolar da gündemde olacak

"Bilinen Türk dizileri İspanyolca çekilecek" diyen Sina Koloğlu paylaşımlarına şöyle devam etti; "Yine duyduğum, eski tutmuş yerli içeriklerin İspanyol uyarlamaları yanı sıra, özgün senaryolardan da diziler çekilecek. Diziler, İspanyol televziyonları dışında, dünya pazarına da sunulacak. Şirketin adı önümüzdeki ay açıklanacak."

21-04-2022
Yazar Hakkında
Metin Caba

Metin Caba

Belgesel, dizi, sinema, televizyon programlarında çeşitli görevler alan Metin Caba, uzun süredir medya sektöründe yer çalışmalar yapıyor. C .. devamı.. mail
Yorumlar