Mucize Doktor Selvi (Bihter Dinçel) kimdir?

Mucize Doktor Selvi (Bihter Dinçel) kimdir?
Mucize Doktor dizisinin tecrübeli hemşiresi Selvi'yi canlandıran Bihter Dinçel hakkında bilmediğiniz çok şey var. Mucize Doktor Selvi (Bihter Dinçel) kimdir?

Ekranların ilgiyle takip edilen ve kısa sürede ses getiren dizisi Mucize Doktor tüm hızıyla devam ediyor. Performanslarıyla göz dolduran oyunculardan oluşan kadrosuyla dikkat çeken dizideki karakterlerden birini ise sevilen oyuncu Bihter Dinçel canlandırıyor. Mucize Doktor dizisinde tecrübeli ve azimli bir hemşireyi canlandıran Bihter Dinçer başarılı oyunculuğuyla seyircinin takdirini kazanıyor. Dizide Selvi hemşire karakteriyle yer alan Bihter Dinçel aslında televizyon ve tiyatro dünyasında tanınan ve çok sayıda projede yer almış biri. Bihter Dinçel'i gelin bir kez daha yakından tanıyalım.

Bihter Dinçel kimdir?

Son olarak Fox Tv'nin başarılı ve farklı dizisi Mucize Doktor'un oyuncu kadrosunda yer alan Bihter Dinçel 1982 Diyarbakır doğumlu. Dinçel ilk ve ortaokulu Eskişehir'de tamamladıktan sonra İzmir'de yaşamaya başladı. Lise ve üniversite eğitimini ise İzmir'de aldı. Başarılı oyuncu Bihter Dinçel Ege Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe bölümü mezunu. Sanat dünyasına kendi yazdığı oyunlarla giriş yapan Dinçel, İzmir Devlet Tiyatrosu'nda sözleşmeli olarak oyunculuk yaptı. Dinçel 2006 yılında ise BKM'nin çalışmalrında yer almaya başladı. Televizyon dünyasına girdiği ilk dizi ise Gülse Birse'nin yazıp başrolünde oynadığı Avrupa Yakası dizisi oldu.

Mucize Doktor'un Selvi hemşiresi

Fox Tv'nin sevilen dizisi Mucize Doktor'da Selvi hemşire rolünde olan Bihter Dinçel orta yaşlı, mesleğini hakkıyla yapan bir hemşireyi canlandırıyor. Dizide doktor rolünde yer alan Adil Hoca'ya içten içe ilgisi olan Selvi hemşire içine kapanık olduğu için bu duygularını açığa vuramıyor. Mesleğinde başarılı fakat diğer ilişklerde çekingen olan Selvi hemşire çocuk sahibi olduğu için de Adil hocaya olan ilgisini açıklamaktan çekiniyor. Dizinin başrolünde yer alan doktor otistik savant sendromlu Ali Vefa'yı da başından beri en iyi anlayan ve ona yardımcı olan Selvi hemşire dizinin önemli karakterlerinden birini oldukça başarılı bir şekilde canlandırıyor.  

Bihter Dinçel hangi dizilerde yer aldı?

2001 yılından beri oyunculuk dünyasında yer alan Bihter Dinçel çok sayıda projede yer aldı. Sevilen oyunculuğuyla çok farklı projelerde yer alan birbirinden farklı karakterleri başarılı bir şekilde canlandırdı. Dinçel'in oyuncu kadrosunda yer aldığı bazı film ve diziler şunlar;

Avrupa Yakası 2006-2008 TV Dizisi

Karamel 2008 TV Dizisi

Haneler 2009 TV Dizisi

Geniş Aile 2009-2011, TV Dizisi

Vay Arkadaş 2010, Sinema Filmi

Mutlak Adalet 2012, Sinema Filmi

Ali Ayşe’yi Seviyor 2013 TV Dizisi

Kertenkele 2014-2016, TV Dizisi

Gurbette Aşk 2014 TV Dizisi

Dur Durabilirsen 2014, TV Programı

Geniş Aile Yapıştır 2015, Sinema

3G Show 2015, TV Programı

Bana Sevmeyi Anlat 2016, TV Dizisi

Tehlikeli Karım 2018 TV Dizisi

Ailecek Şaşkınız 2018, Sinema Filmi

Mucize Doktor 2019, TV Dizisi

18-10-2019
Yazar Hakkında
Metin Caba

Metin Caba

Belgesel, dizi, sinema, televizyon programlarında çeşitli görevler alan Metin Caba, uzun süredir medya sektöründe yer çalışmalar yapıyor. C .. devamı.. mail
Yorumlar