Mucize Doktor’a şok tepki!

Mucize Doktor’a şok tepki!
Sevilen dizi Mucize Doktor'un son bölümü tepkilere sebep oldu. Reyting rekortmeni diziye şok tepki! İşte, tepkilere sebep olan o hata!

Fox Tv'nin ilgiyle takip edilen dizilerinden biri olan Mucize Doktor'un 6 Şubat Perşembe günü yayınlanan son bölümüne gelen tepki herkesi şaşırttı. Toplumsal sorunlara yer veren özellikle otizim hastalığıyla ilgili önemli bir farkındalık oluşturan dizide yapılan hata, kök hücre bağışı bekleyen aileleri isyan ettirdi. Türkiye gündeminde tanınan ve kök hücre bağaşı için sosyal medyada dikkat çeken ve birçok insanı bu konuda harekete geçiren Öykü Arin bebek için oluşturulan sayfalar, Mucize Doktor'un son bölümünde yapılan hayati yanlışa tepki gösterdi. Sosyal medyada 'Öykü Arin'e Umut Ol' adıyla açılan ve Öykü Arin'in ailesi tarafından yönetilen hesaplardan yapılan Mucize Doktora uyarı notu günün en çok paylaşılanları arasına girdi.

Ailelerden Mucize Doktor yapımcı ve senaristine kınama

Öykü Arin'e Umut Ol Grubu ve Kök Hücre Bekleyen Aileler'in sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada Mucize Doktor dizisinin yapımcısı, yönetmeni ve senaristi kınandı. Kök hücre bağışının bağış yapan kişiye herhangi bir zarar vermediğinin altını çizen aileler, dizide yer alan sahnelerde bunun tam tersi mesajların verildiğini belirtti. Aileler yıllardır farkındalık oluşturmak için gösterdikleri çabanın bu şekilde yanlış bilgilerle topluma sunulmasına tepki gösterdi.

UYARIYORUZ!

Öykü Arin'e Umut Ol Grubu ve Kök Hücre Bekleyen Aileler tarafından yapılan ortak açıklamada şu ifadeler kullanıldı; "UYARIYORUZ! 6 Şubat 2020 Perşembe günü Fox TV'de yayınlanan "Mucize Doktor" dizisinde halkımızı yanıltan bilgiler verilmiştir. Kök hücre bağışı konusunda yıllardır ve son 1 yılda yoğun bir şekilde sürdürülen çalışmalar içerisinde, bağış yapmanın, kök hücre bağışı yapan kişinin sağlığına bir zarar vermediğini anlatmamıza rağmen dizide yer alan bir sahnede bu bilgileri tamamen hiçe sayan ve TIP BİLİMİ İLE DE ÇELİŞEN sahneler yer almıştır. Halkımızın sevdiği düşünülen ve bazı konularda farkındalık yarattığına inanılan dizinin yapımcısını, yönetmenini ve senaristini bu SORUMSUZCA DAVRANIŞTAN DOLAYI KINIYORUZ. Kök hücre bağışının bilinen, kanıtlanmış hiçbir yan etkisi yoktur. Hele de kalp krizine neden olduğu yönündeki saçma sapan bağlantıların da tıp ile alakası yoktur.Herkesi sorumlu davranmaya ve çocuklarının, sevdiklerinin iyileşmesi için kök hücre bekleyen insanların umutlarına saygı göstermeye davet ediyoruz."

ÖYKÜ ARİN'E UMUT OL" GRUBU VE KÖK HÜCRE BEKLEYEN AİLELER

09-02-2020
Yazar Hakkında
Metin Caba

Metin Caba

Belgesel, dizi, sinema, televizyon programlarında çeşitli görevler alan Metin Caba, uzun süredir medya sektöründe yer çalışmalar yapıyor. C .. devamı.. mail
Yorumlar