Defne Samyeli Mustafa Sandal’a Açtığı Tazminat Davasını Kaybetti

Defne Samyeli Mustafa Sandal’a Açtığı Tazminat Davasını Kaybetti
Ünlü isimler Defne Samyeli ve Mustafa Sandal arasında görülen 1 Liralık manevi tazminat davası Defne Samyeli’nin aleyhine sonuçlandı.

Magazin dünyasında ünlüler arasında görülen, tartışma, kavga ve zaman zaman da mahkemeler sık sık magazin basınına ve sosyal medyaya yansıyor. Ünlülerin arasında yaşanılan bu tür restleşmeler ise ünlülerin takipçileri ve sevenleri tarafından merakla takip ediliyor. Magazin dünyasının en kıymetli konularından olan ünlülerin arasındaki bu sürtüşmeler çok okunuyor ve çok takip ediliyor. Bu konulara bugün bir yenisi daha eklendi. Ünlü oyuncu, şarkıcı ve eski haber spikeri Defne Samyeli ile ünlü şarkıcı Mustafa Sandal arasındaki tazminat davası bugün görülen mahkemeyle karara bağlandı. Ünlü isim Defne Samyeli’nin Mustafa Sandal aleyhine açtığı 1 Liralık manevi tazminatta gülen taraf ünlü şarkıcı Mustafa Sandal oldu.

1 Liralık Manevi Tazminat

Şarkıcı ve oyuncu Defne Samyeli’nin Mustafa Sandal’ın ‘Beni Ağlatma’ adlı kitabında ilişki yaşadıklarını iddia ederek saygınlığını zedelediği yönündeki iddiası üzerine ünlü şarkıcı Mustafa Sandal aleyhine açtığı 1 Liralık manevi tazminat davası karara bağladı. Defne Samyeli söz konusu iddia ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına başvurarak Mustafa Sandal aleyhine hakaret suçlamasında bulunmuştu. Bunun üzerine İstanbul Asliye Ceza Mahkemesinde açılan 1 Liralık manevi tazminat davasında karara varıldı. Tarafları avukatlarının temsil ettiği davada Defne Samyeli’nin avukatı “delillerimizi değerlendirerek karar verilmesini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı. Buna karşılık Mustafa Sandal’ın avukatları ise “dilekçelerimizi tekrar ederiz. Dosya kapsamı ve ceza dosyasındaki beraat kararına göre tazminat koşulları oluşmamıştır. Kamuya mal olmuş kişiler ile ilgili yapılan haber ve yazılara katlanma yükümlülükleri vardır. Davanın reddini istiyoruz” ifadelerinde bulunuldu. Bunun üzerine kararını açıklayan mahkeme heyeti gerekçesi sonradan açıklanmak üzere Defne Samyeli’nin 1 Liralık manevi tazminat davasını reddetti.

Neler Olmuştu?

Ünlü pop şarkıcısı Mustafa Sandal yazdığı Beni Ağlatma adlı kitabında anılarını kaleme alırken Defne Samyeli ile ilgilide bazı anıları yazmıştı. Mustafa Sandal “tam ilk albümü çıkardığım sırada Defne ile tanıştık. Türkiye’nin en güzel üç kadınından biri olarak seçilmişti ve podyumda fırtına gibi esiyordu. Hem çok güzel hem de çok akıllı bir kadın olarak ondan etkilenmemek mümkün değildi. Şimdi geriye dönüp bakınca düşünme tarzıma gülmeme rağmen o zaman yeni ünlü olmanın verdiği şımarıklık ve endişe karışımı duygularla onu kız arkadaşım olarak lanse edemeyeceğimi, bunun kızların bana olan ilgisini azaltacağını, ilişkimizi gizli olarak ilerletebileceğimizi söyleyince Defne de bana hak verdi ve sonunda beni terk etti” ifadelerini kullanmıştı.

19-10-2021
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar