Şarkıcı Derya Uluğ Hastalığını Anlattı

Şarkıcı Derya Uluğ Hastalığını Anlattı
Müzik dünyasının ünlü ismi Derya Uluğ müzik dünyasına nasıl başladığını, yaşadıklarını ve geçirdiği anoreksiya hastalığını anlattı.

Müzik dünyasının sevilen şarkıcılarından biri olan ünlü şarkıcı Derya Uluğ yaşadığı zor günleri ve geçirdiği ağır hastalığı anlattı. Ünlü şarkıcı verdiği bir röportajda hastalığını, yaşadığı süreci ve müzik dünyasına nasıl adım attığıyla ilgili açıklamalarda bilinmeyenlerini anlattı. 16 yaşında sahnelere adım attığını belirten ve Okyanus şarkısıyla bir anda ünlü olan Derya Uluğ yakalandığı ve uzun bir mücadele sonunda atlattığı anoreksiya hastalığı sırasında neler yaşadığını da samimi bir şekilde dile getirdi. Kendisini ünlü yapan Okyanus adlı şarkıyı çıkarmadan önce ünlü şarkıcı Ebru Gündeş’in de vokalistliğini yapan ünlü isim Derya Uluğ’un bilinmeyenleri ve hastalığına ilişkin detaylar aşağıda.

Çok Bedel Ödedim

Ünlü isim Derya Uluğ Okyanus şarkısıyla bir anda popüler biri olmadan önce yaşadıklarını anlattı. Müzik dünyasına 16 yaşından itibaren girdiğini belirten ünlü isim bu noktalara gelebilmek için çok bedel ödediğini belitti. Derya Uluğ “okyanus şarkısı bir gecede patladı, benim hikayemde öyle görünüyor. Ama onun öncesinde yılların eğitimi ve sahne tecrübesi var. 16 yaşımdan beri sahnedeyim. Küçük yaşlardan itibaren çok bedel ödediğimi düşünüyorum. Gündüzleri okulda talebe bir çocukken geceleri bir genç kız olup sahneye çıkıyordum. Gün içinde iki ayrı insan olmak çok zordu. İki sene hiç uymadım neredeyse. Sınavlara yollarda çalışıyordum. Bir çocuk için çok çarpıcıydı” ifadelerini kullandı.

39 Kiloya Düştüm

Ünlü isim yaşadığı anoreksiya hastalığı zamanında yaşadıkları aklatırken Ogünlerin zorluğunu özellikle belirtiyor. Derya Uluğ hastalıkla ilgili “ramazansa sahurdan sonra bir anda istifra etmeye başladım ve bu 10 gün sürdü. Meğer vücudum kusmaya bağışıklık kazanmış. Anoreksiyaya yakalandığım anlaşıldı. Mide sakinleşmesi için antidepresanlar başladı. 39 kiloya indim. Hastaneye yatırıldım. Ağır ilaçlar kullandım. O zaman içinde sadece bir kere sandalyede oturarak şarkı söyledim. Sonra da yataktan kalkamaz oldum. İstifra durumlarında kendimi tutarak ilaçla değil beyin gücümle yendim hastalığı. O dönemde Allah’ın ne olur yarın bir dilim ekmek yiyebileyim diye dua ediyordum. Yemek yemenin büyük bir nimet olduğunu anladım. Yine çok üzüldüğüm ve stresli anlarda istifra durumu geliyor ama beyninle bunu engellemeye çalışıyorum” ifadelerini kullandı.

09-05-2021
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar