Şok! Şok! Şok! Diziler Erken Sezon Final mi Yapıyor?

Şok! Şok! Şok! Diziler Erken Sezon Final mi Yapıyor?
Şok! Televizyon dizileri koronavirüsten dolayı erken sezon finali mi yapacak? Gazeteci Sina Koloğlu'nun iddiası ortalığı karıştırdı. İşte detaylar!

Tüm dengelerimiz, hayat akışımız, sosyal yaşantımız, ev hayatımız her şey derinden sarsılmaya ve değişmeye başladı. Öyle bir hal aldı ki dünya, çok meşhur olan “Global Köy” iddiaları bir anda yerle bir oldu. Çin’de ortaya çıkan ve hızla tüm dünyaya yayılan koronavirüs dünya ülkelerinin sınırlarını kapatmalarına, kendi içlerine dönmelerine sebep oldu. Artık ülkeler kendi sınırları içinde yaşamaya ve kendi vatandaşlarını koronavirüsten korumaya çalışıyor. Bunun için her türlü tedbir hızlı bir şekilde alınıyor ve hayata geçiriliyor. Ülkemizde gerekli gördüğü tedbirleri almaya hızlı bir şekilde başlayanlardan. Okullar tatil edildi, camilerde toplu ibadet yapılmayacak, eğlence yerleri kapatıldı, tüm spor karşılaşmaları erteleniyor…  Son olarak tüm reklam, dizi ve sinema sektörü de setleri iptal etmeye başladı. Son gelen haberlere ve iddialara göre de televizyonda yayınlan dizilerin erken sezon finali yapacağı konuşulmaya başlandı. İşte detaylar.

Diziler Erken Sezon Finali mi Yapacak?

Geçtiğimiz günlerde alınan koronavirüs kararlarının ardından dizi setlerinden de peş peşe tatil ve erteleme haberleri gelmeye başlamıştı. Diziler çalışanlarını korumak için setleri belli bir süre ertelemeye karar vererek setleri iptal ettiler. Bazı diziler 2 hafta ara verirken bazıları daha az bazıları da ucu açık tarih belirttiler. Kulislerde konuşulan son iddia ise adeta herkesi şok etti. Konuşulanlara göre koronavirüsün etkisinin gelecek günlerde nasıl olacağı bilinmediğinden ve virüsün yayılma eğilimi gösterdiğinden dolayı yapım şirketleri ve yayıncı kanalların dizilerin erken sezon finaline gitmesini konuşmaya başladıkları iddia edildi. Bu iddiayı yazısına da taşıyan usta Gazeteci Sina Koloğlu 2 haftalık aranın uzayacağını ve hatta erken finallerin konuşulduğunu sayfasına taşıdı.

Sina Koloğlu “Diziler Sezon Finali Yapabilir”

Milliyet gazetesi köşe yazarlarından usta gazeteci Sina Koloğlu dün köşesine şok bir iddiayı taşıdı. Koloğlu koronavirüsün yayılmasını engelleme kapsamında verilen 2 haftalık araların uzayabileceğini belirtti. Koloğlu yazısında şu ifadelere yer verdi. “Diziler art arda setlerini iptal etmeye başladı. Yedeği olanlar şimdilik idare ediyor. Ama virüsle mücadele süresi uzadıkça durum ne olacak? Konuştuğum büyük yapım şirket yetkilileri şunu söylüyor; 1.5 ay çekim yapılmadığı takdirde sezon finali yapar diziler. Yine de “daha o aşamada değiliz” diyorlar. Bir kanal yöneticisi “bu gidişle zaten nasıl sete dönülür bilemiyoruz” diyor. Bir de sektörün kendisi var. Ortalama bir dizinin set ekibi 120 kişi… Yani sektöre bakınca 2 ila 3 bin kişiden bahsediyoruz ortalama. Setlerde çalışanlar ücretlerini haftalık alıyorlar. Sigorta çalıştıkları süreyle sınırlı. Duyduğum kadarıyla hayli tedirginler” ifadelerini kullandı. Bu iddialar gerçek mi değil mi yakın zamanda ortaya çıkacak gibi görünüyor. Bakalım neler olacak?

20-03-2020
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar