Tarık Akan ve Türkan Şoray’ın başrollerde olduğu Yeşilçam Filmi dizi oluyor!

Tarık Akan ve Türkan Şoray’ın başrollerde olduğu Yeşilçam Filmi dizi oluyor!
Yeşilçam'ın ünlü oyuncuları Tarık Akan ve Türkan Şoray’ın başrollerde oynadığı film dizi oluyor. Bir Yeşilçam klasiği olan film dizi formatıyla izleyiciyle buluşacak.

Bir taraftan sezona iddialı başlayan dizi projeleri bir bir sona ererken diğer yandan yapım şirketleri yeni yıla yeni projelerler başlayacak. Yeni sezonda çok konuşulacak diziler bir bir tanıtılmaya başlandı. Bu dizi projeleri arasında en dikkat çekenlerden biri ise Tarık Akan ve Türkan Şoray’ın başrollerinde oynadığı Baraj filminin dizi şekline uyarlanması olacak. Bir Yeşilçam klasiği olarak akıllara kazınan Baraj filmi 1977 yapımı bir filmdi. Türk Sinema Tarihi'nde önemli bir yeri olan baraj filmi Tarık Akan ve Türkan Şoray’ın muhteşem oyunculuğu ile taçlanmıştı.

Yeşilçam Filmi dizi oluyor! Başrollerde kimler olacak?

Baraj filminin günümüze uyarlanarak dizi şeklinde çekilmesi fikrini hayata geçirecek isimler ise aynı zamanda Türkan Şoray'ın kızı Yağmur Ünal ile başarılı yapımcı Faruk Aksoy. Tarık Akan ve Türkan Şoray’ın 1977'de başrollerinde oynadığı filmin dizi şekline dönüştürülmesi henüz proje aşamasında  olsa da, konuyla ilgili açıklama yapan Yağmur Ünal ve Faruk Aksoy, şu bilgileri vermişti; "Yeni filmle ilgili konuştuk. Türkan Hanım’ın oynadığı, onunla ün kazanmış bir filmi Yağmur’la birlikte üreteceğiz. Şu an senaryosunu yazdırıyoruz. Önümüzdeki sezon bitmiş olacak.” Yeşilçam'ın unutulmaz filmi Baraj için günümüzde düşünülen başrol oyuncularının ise Kaan Urgancıoğlu ve Hatice Şendil olacağı belirtildi.

Türkan Şoray dizide yer alacak mı?

Türkan Şoray Baraj filminden uyarlanacak dizi ile ilgili düşüncelerini paylaşırken Yağmur Ünal ve Fatih Aksoy'un kendisine teklif gelirse yıllar sonra tekar kamera karşısına geçebileceğini belirtmişti. Baraj dizisinin yapımcıları ise başrol tekliflerini Kaan Urgancıoğlu ve Hatice Şendil'e yaptı. Heycanla beklenen projenin oyuncu kadrosu da bir o kadar merak ediliyor. Henüz yazım aşamasında olan proje dizi dünyasını hareketlendirirken Yeşilçam'ın özlenen yapısını yansıtıp yansıtmayacağı ise merak konusu.

Baraj fiminin konusu nedir?

Yeşilçam'ın önemli başyapıtlarından biri olan ve 1977'de Orhan Aksoy'un yönetmenliğinde çekilen Baraj filmi baraj yapımında görevli ustabaşı Nazım ile genelevde çalışan Aysel'in aşkını anlatıyordu. Bu film karakterlerinin bir dergi aracılığıyla başlayan aşklarının anlatıldığı film aynı zamanda dönemin şartlarını da muhteşem bir görsellikle belgelemiştir.

20-12-2019
Yazar Hakkında
Metin Caba

Metin Caba

Belgesel, dizi, sinema, televizyon programlarında çeşitli görevler alan Metin Caba, uzun süredir medya sektöründe yer çalışmalar yapıyor. C .. devamı.. mail
Yorumlar