TRT1’de Yayınlanan Kıbrıs Zafere Doğru Dizisinin Yayın Tarihi Belli Oldu

TRT1’de Yayınlanan Kıbrıs Zafere Doğru Dizisinin Yayın Tarihi Belli Oldu
TRT 1 ekranlarında ikinci sezonuyla ekrana gelecek olan Kıbrıs Zafere Doğru dizisinin yayın tarihi belli oldu. Dizi 15 Ekim Cuma akşamı ekranlarda olacak.

Geçen sezon TRT 1 ekranlarında başlayan ve Perşembe akşamları seyirciyle buluşan Bir Zamanlar Kıbrıs adlı yakın dönem dizisi bu sezon Kıbrıs Zafere Doğru adıyla yayınlanacak. Yaz başından çekimleri devam eden ve seyircinin başlayacağı tarihi merakla beklediği dizinin yayın tarihi sonunda belli oldu. Ahmet Kural, Serkan Çayoğlu, Devrim Saltoğlu, Pelin Karahan, Tayanç Ayaydın ve Gülperi Özdemir’in rol aldığı Kıbrıs Zafere Doğru yeni sezon tarihini 15 Ekim’de açıyor. Dizinin geçen sezon Perşembe olan yayın günü ise kanal yönetimi tarafından değiştirilerek Cuma’ya alınmış durumda. Bu durumda TRT 1 ekranlarının sevilen dizlerinden Kıbrıs Zafere Doğru 15 Ekim Cuma akşamı ikinci sezonun ilk bölümüyle ekrana gelecek.

Kıbrıs Zafere Doğru

Yakın Dönem tarihi olaylarından biri olan Kıbrıs olaylarını ele alan ve Kıbrıs Türkünün Rumlar karşısında uğradığı zulümleri ele alan Kıbrıs Zafere Doğru Dizisinin yayın tarihi belli oldu. 1963 yılı olaylarını anlatan ve Kıbrıs’ta yaşayan Türklerin katlima ve zulme uğramalarını anlatan dizi geçen sezon oldukça ses getirmişti. Bu sezonda bu olayları ve zafere giden yolun hikayesini anlatacak olan dizi 15 Ekim Cuma akşamı yayınlanacak. Dizinin yayınlanan tanıtımları seyirci tarafından oldukça beğenilirken bu tanıtımlarda Erenköy’ün düşmemesi için verilen zorlu mücadele anlatılıyor. Oldukça heyecanlı anlara sahne olan Erenköy’ün düşmeme mücadelesinin hikayesi seyirciye tarafından da merakla bekleniyor ve dizinin bir an önce başlaması isteniyor.

İkinci Sezon’da Neler Anlatılacak?

TRT 1 ekranlarında 15 Ekim Cuma akşamından itibaren seyirciyle buluşacak olan Kıbrıs Zafere Doğru dizisinin 2. sezonunda heyecan bir an bile durmayacak. Dizinin ikinci sezonunda Makaryos tarafından Kıbrıs’tan sürgün edilen Rauf Denktaş direnişin efsane komutanlarından Ali Rıza Vuruşkan ile gizlice adaya girmiş ve direnişi örgütlemeye başlamıştır. Ailesine kavuşan Kemal ise Derviş ile birlikte yemin ederek mücahitlere katılmış ve Ankaralı ile ayrılmaz ve inanılmaz bir takım olmuşlardır. Erenköy’de kalan Türkler çevrelerini saran 15 Bin kişilik bir güce karşı 713 mücahitle karşı durmakta ve adeta destanlar yazmaktadırlar. Bu mücadelede Türkiye’nin de ilk hava şehidi olacak olan Pilot Yüzbaşı Cengiz Topel Rumlara son darbeyi indirecek ancak uçağının düşmesiyle hazin bir şekilde işkence görerek şehit olacaktır. Kıbrıs Zafere Doğru 15 Ekim Cuma akşamı TRT 1 ekranlarında.

 

04-10-2021
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar