TRT’den Kıbrıs Zafere Doğru Dizisi İle İlgili Flaş Karar

TRT’den Kıbrıs Zafere Doğru Dizisi İle İlgili Flaş Karar
TMC tarafından TRT 1 için hazırlanan dönem dizilerinden Kıbrıs Zafere Doğru Dizisinin final tarihi açıklandı. Dizinin 31. Bölümde final yapmasına karar verildi.

TRT 1 ekranlarında yayınlanan diziler seyircinin en çok izlediği yapımlar arasında yer alıyor. Bu dizilerden çoğu dönem dizisi olarak ekranlara geliyor ve bir zamanlar yaşanmış hikayeleri dramalaştırarak günümüz seyircisiyle buluşturuyor. Alparslan Büyük Selçuklu, Barbaroslar Akdeniz’in Kılıcı ve Kıbrıs Zafere Doğru bu yapımlardan önde gelenler arasında. Geçen sezon ekrana gelmeye başlan ve bu sezon adı Kıbrıs Zafere Doğru olarak değişen başarılı dizi Kıbrıs Zafere Doğru Cuma akşamları ekrana geliyor. Cuma akşamlarının en çok seyredilen yapımlarından olan ve son olarak 17. Bölümüyle ekrana Kıbrıs Zafere Doğru dizisi daha önce 21 bölüm olarak planlanmıştı. Aldığı reytinglerin iyi olması üzerine uzatılan dizinin final tarihi sonunda belirlendi ve dizi 31. Bölümde final yapmasına karar verdi.

 Kıbrıs Zafere Doğru Finale Gidiyor

TMC tarafından hazırlanan ve Cuma akşamları ekrana gelen Kıbrıs Zafere Doğru dizisi seyirci tarafından heyecanla seyrediliyor. Aksiyon ve savaş türünde ele alınan dizinin oyuncu kadrosunda Serkan Çayoğlu, Ahmet Kural, Pelin Karahan, Devrim Saltoğlu, Tayanç Ayaydın Gülper Özdemir gibi usta isimler yer alıyor. Dizinin hikayesini ve senaryosunu Emre özdür ve Başar Başaran kaleme alırken yönetmen koltuğunda Osman Taşçı ve Barış Erçetin oturuyor. Heyecan, aksiyon ve gerilimin her an ger sahnede yalandığı dizinin bu sezon ekrana gelmen bölümlerinde Kıbrıs Türklerinin Erenköy müdafaası ve bu müdafaadan zaferle çıkması ele alındı. Oldukça dramatik bir şekilde ele alınan hikayeler sonunda dizide zaman atlaması yaşanan dizide 1967 olayları anlatılmaya başlandı. Dizinin finale doğru giden bölümlerinde ise 1974 Kıbrıs Barış Harekatının hikaye edilmesi bekleniyor. Dizinin barış harekatıyla birlikte sezon sonuna doğru 31. bölümde final yapacağı duyuruldu.

Kıbrıs Zafere Doğru Son Bölümde Neler Yaşandı?

TMC Tarafından hazırlanan Kıbrıs Zafere Doğru dizinin son yayınlanan 17. Bölümünde Ankaralının yaşadığı anlaşılmıştır. Bu sırada Ankaralıya gelen müjde onun baba olacağı şeklindedir. Ankaralı ise Apollon ile mücadelesine devam etmektedir. Rauf Bey ise Kemal Dereli’nin elde ettiği gizli belgeler üzerine adaya gizlice girmenin yollarını ararken Kemal ile eşi arasında sorunlar büyümektedir. Bu arada Ankaralı ve Kemal büyük tehlike altına girerler.

07-12-2021
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar