Türk Sanat Müziği Duayeni Hayatını Kaybetti

Türk Sanat Müziği Duayeni Hayatını Kaybetti
Uzun zamandır tedavi gören Türk Sanat Müziği'nin duayeni Hüner Coşkuner kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Sevenleri yasa boğuldu!

Bir süredir yakalandığı kemik iliği kanseri nedei ile hastanede tedavi gören Türk Sanat Müziği'nin usta ismi Hüner Çoşkuner 58 yaşında kaldırıldığı yoğun bakımda hayatını kaybetti. Hastanenin yaptığı açıklamada ilk olarak 2020 Nisan ayında hastaneye kan bölümüne teşhis için başvuran usta isim Hüner Çoşkuner Nisan ayından bu yana hastalık ile mücadele halinde idi.  Gittikçe ilerleyen çağımızın illet hastalığı kanser usta ismin vücudunu ele geçirmiş durumdaydı. Tedavisi devam ederken nefes darlığı sebebi ile hastaneye başvurdu. Yoğun bakıma kaldırılmıştı ki, çok geçmeden hayata gözlerini yumdu. 

HÜNER ÇOSKUNER KİMDİR

Hüner Coşkuner 1 Nisan 1963'de İstanbul'da dünyaya gelmiştir. eğitimin lise yıllarında Emin Ongan yönetimindeki Üsküdar Cemiyeti'ne başladı. Daha küçük yaşlarında sanat hayatına atılan Hüner Coşkuner sahne repertuvarını daha fazla genişletmek için yine çok değerli hocalardan örnek alarak onların yolundan gitmeye karar verdi. Bunlardan bazıları Melahat Pars, Kamuran Yarkın ve Feriha Tunceli'dir.

Sosyal sorumluluk projelerinin birçoğunda  yer alan Hüner Coşkuner, Lösemili Çocuklar Vakfı başta olmak üzere Bedensel Engelliler, Dünya Şizofrenliler Derneği gibi bir çok dernekte gönüllü olarak çalıştı. Albüm ve şiir kitabı gelirlerinin büyük kısmını bu dernek ve vakıflara bağışladı. Yardımda bulunduğu tüm faaliyetler halen kendisi adına devam ettirilmektedir.

1987 yılında ilk albümünü Selami Şahin'in  şirketi olan Şahinler Plak'tan çıkararak hemen ardından 1989 yılında Çaçan Plak aracılığı ile çıkardığı Sakın Dönme Geriye adlı stüdyo albümünü hazırlamış ve albümlerini imzalamaya başlamıştır. 

Sakın Dönme Geriye adlı albümü müzik duayenleri tarafından sanatçının en başarılı albümlerinden biri olarak kabul edilmektedir. Ardından sırasıyla Beni Sevmeni İstiyorum, Gidemezsin, Haydi Tut Ellerimi, Gidiyor ve Olamaz isimli stüdyo albümlerini hazırlayarak sevenlerinin hayatlarına dokunmuştur.

1993'de oluşturduğu kitlesine geri döndüğünü göstermek adına Gidiyor adlı albüm ile Hüner Coşkuner önemli projelerinden birini daha hayata geçirmiştir. 1995 yılında Elenor Müziğe dahil olmuş ve Hüner Coşkuner Elenor Müzik markası güvencesinde 10 adet daha stüdyo albümünü hazırlayarak kısa zamanda başarılı albümlere imza atmıştır.

58 yaşında hayata gözlerini yuman Hüner Çoşkuner'in projeleri sırası ile şöyledir. 

Doğuş (1987)
Sakın Dönme Geriye (1989)
Beni Sevmeni İstiyorum (1990)
Gidemezsin (1991)
Haydi Tut Ellerimi (1992)
Gidiyor (1993)
Olamaz (1994)
Bir Evcilik Oyunu (1995)
Bir Hüner Coşkuner Klasiği (1996)
Beni Tek Sen Anlarsın (1997)
Ben Ölürüm (1998)
İşte Düet Sevemem (Erol Büyükburç ile) (1999)
Klasikler 2 (2000)
Vurgunum Sana (2002)
Geleceksen Gelme Yar (2005)
Nerede (2007)
Klasikler 3 (2009)
Güle Güle Git (2011)
Yeşilçam Klasikleri (2013)
Seni Acele Görmem Lazım (2015)

04-02-2021
Yazar Hakkında
Aslı Vural

Aslı Vural

1992 yılında dünya gelmiştir. Uzun yıllardır editörlük yapmaktadır. .. devamı.. mail
Yorumlar