Ünlü Futbolcu Arda Turan Beraat Etti

Ünlü Futbolcu Arda Turan Beraat Etti
Ünlü futbolcu Arda Turan aleyhine açılan ve cinsel taciz iddiasıyla görülen mahkemede Arda Turan cinsel taciz suçundan beraat etti.

Ünlüler dünyasında zaman zaman yaşanan istenmeyen olaylar magazin basınında ve sosyal medyada gündeme geliyor ve olaylar vatandaşlar tarafından ilgi ve merakla takip ediliyor. Geçtiğimiz günde yine böyle bir gelişme magazin basını ve sosyal medyada gündem oldu. Habere göre cinsel tacizle suçlanan ünlü futbolcu Arda Turan mahkeme kararıyla beraat etti. Haber tüm internet medyası ile magazin basınında yer aldı. İstanbul’un Sarıyer İlçesinde 2018 yılında yaşanan ve Arda Turan ile Özlem Şahin ve şarkıcı Berkay şahin arasında yaşanan olaylar mahkemeye taşınmış ve mahkeme süreci başlamıştı. İddiaya göre Arda turan şarkıcı Berkay Şahin’in eşi Özlem Şahin’i omuzundan dürterek “güzel kadınsın. Evli olmasaydın seni kaçırmazdım” ifadelerin i kullanarak cinsel tacizde bulunmuş ve bunun üzerine Berkay Şahin ile Arda Turan arasında kavga çıkmış ve Şarkıcı Berkay Şahin’in burnu kırılmıştı. Yaklaşık dört yıl süren cinsel taciz davası sonunda bugün karara bağlandı ve Arda Turan beraat etti.

Karara İtiraz Ettiler

Özlem Şahin’e yönelik cinsel taciz suçlamasıyla İstanbul 41. Asliye Ceza Mahkemesinde yargılanan futbolcu Arda turan 11 Eylül 2019 tarihinde mahkeme kararıyla cinsel taciz suçundan beraat etti. Mahkeme Arda Turan’a korku, kaygı veya panik yaratacak şekilde silahla ateş etmek, ruhsatsız silah bulundurmak ve kasten yaralama suçlarından ise toplam 2 yıl 8 ay 15 gün hapis cezası vermiş ve bu hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar vermişti. Özlem Şahin ve Berkay Şahin ise mahkemenin cinsel taciz suçundan beraat kararına itiraz etmişlerdi. Bunun üzerine İstanbul 25. Bölge Adliye Mahkemesi yerel mahkemenin kararının bozulmasına, dinlenmeyen tanıkların dinlenmesi için davanın yeniden görülmesine hükmetmişti. Görülen dava sonunda Arda Turan’ın tanık olarak gösterdiği futbolcu Burak Yılmaz’ın ifadesinin alınmasına karar verdi. Burak Yılmaz’ın ifadesinin alınmasının ardından ise dava karar duruşması için toplandı.

Bir Kez daha Beraat Etti

Yerel mahkemenin kararını bozan bir üst mahkemenin bozma kararının ardından Arda Turan ile Özlem ve Berkay şahin arasında görülen dava bugün karar için toplandı. İstanbul 41. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tarafların avukatları katıldı. Duruşmada esasa ilişkin mütalaasını açıklayan Cumhuriyet savcısı bozma kararı uyarınca tanıkların dinlenmiş olduğunu ve tanık anlatımlarının suçun sübutu ile aksi yönünde delil durumunda herhangi bir değişiklik bulunmadığını belirtti. Bunun üzerine alınan savunmaların ardından mahkeme Arda Turan’a yönelik cinsel taciz iddiasıyla açılan davada bir kez daha beraat kararı verdi.

30-06-2022
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar