Ünlü İsim Evine Gelen Koronavirüslü Kuryeyi Şikâyet Etti!

Ünlü İsim Evine Gelen Koronavirüslü Kuryeyi Şikâyet Etti!
Koronavirüs testi pozitif çıkan bir kurye ünlü ismin evine yemek siparişi götürünce HES koduna takıldı. Durum savcılığa bildirildi. İşte detaylar!

Koronavirüs son zamanların en amansız salgınlarından biri olarak öne çıkıyor. Dünya sağlık örgütü tarafından pandemi kapsamına alınan ve tüm dünya ülkelerinin yoğun bir şekilde mücadele ettiği salgında ne yazık ki istenilen kontrol ortamı sağlanabilmiş değil. Bunda da yine ne yazık ki insanların duyarsızlığı, umursamazlı, ilgisizliği ve hatta başkasını hasta etme pahasına hasta olduğuna aldırmadan rahatça hareket etmesi temel sebep. İnsanların bir kısmı hasta olmasına rağmen ne yazık ki başkalarına hastalık bulaştırma pahasına umursamaz bir şekilde işine gücüne gidiyor, bilerek ya da bilmeden hastalığı herkese yayıyorlar. Buna benzer bir durum ünlü isimlerden biri olan sosyetenin genç isimlerinden biri olan Simge Sütşurup’un başına geldi. Dışarıdan verdiği bir yemek siparişini getiren kuryenin koronavirüslü olduğunun anlaşılması üzerine ünlü isim durumu sosyal medya hesabından protesto etti.

Kurye Koronavirüslü Çıktı!

Sosyetenin genç isimlerinden Simge Sütşurup geçtiğimiz günlerde evine dışarıdan yemek siparişi verdi. Siparişi getiren şirketin çalışanı kuryenin testi ünlü ismin evinin önünde bulunan HES kontrolü sırasında pozitif çıktı. Evin güvenliği durumu bildirince ünlü isim Simge Sütşurup kuryeyi ve onu gönderen şirketi “insan sağlığını tehlikeye atıyorlar” diyerek savcılığa şikayet etti. Ünlü isim ayrıca sosyal medya hesabından durumu paylaştı ve tepkisini dile getirdi. Simge Sütşurup “bana teslim etmek üzere adresime gelen kendi bünyelerinde çalıştırdıkları kuryelerin oturduğum binanın HES kodu zorunlu kontrolü sayesinde koronavirüs testinin pozitif olması üzerine geri gönderildiğini öğrenmiş bulunuyorum. Maalesef bu tedbirsizliklerle Türkiye’de bu virüsün son sürat yayılması çok da şaşırtıcı değil. Bu bir suçtur ve gereken yapılacaktır. Ama umursayan birileri olacak mı göreceğiz. Siz de bu konuda lütfen kayıtsız kalmayın. Sağlıklı günler” ifadelerini kullandı.

Soruşturma Başlatıldı!

Simge Sütşurup’un başına gelenler ve durumu savcılığa şikayet etmesi üzerine harekete geçen savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı. Buna göre koronavirüs tedbirlerine uymamanın birçok farklı kalemde cezası var. İçişleri Bakanlığı’nın genelgesinde yayınlanan maddelere göre tedbir ihlalleri Türk Ceza Kanununun 206. Maddesi kapsamında üç aydan iki yıla kadar hapis veya adli para cezası ile cezalandırılıyor. Simge Sütşurup’un yaşadıklarının da bu kapsamda ele alınacağı tahmin ediliyor.

05-12-2020
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar