Ünlü Sanatçı Yıldız Tilbe'ye Ceza Talebi

Ünlü Sanatçı Yıldız Tilbe'ye Ceza Talebi
Sokak hayvanları ile ilgili bir paylaşımı sebebiyle yoğun şekilde eleştirilen Yıldız Tilbe hakkında savcılığa yapılan suç duyuruları devam ediyor.

Yaklaşık 2 hafta önce sosyal medya hesabından sokak köpekleri ile ilgili bir paylaşım yapan ve paylaşımında “saldıran köpek gruplarına bulundukları bölgenin halkı zehirli et versin, hepsi gebersin, insan parçalamak nedir ya!” ifadelerini kullanan ünlü şarkıcı Yıldız Tilbe’nin başı bu paylaşımdan itibaren dertten kurtulmuyor. Özellikle hayvan severler, hayvan dernekleri ve bir kısım ünlüler tarafından çok yoğun bir şekilde eleştirilen ve hatta linç edilme noktasına gelen Yıldız Tilbe hakkında ayrıca savcılığa suç duyurularında da bulunulmuştu. Ünlü şarkıcı her ne kadar paylaşımından dolayı özür dilese de buna rağmen eleştiriler dinmek bilmedi. Son olarak ünlü şarkıcı hakkında bir suç duyurusunda daha bulunuldu. İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi’nin ardından Türkiye Hayvanları Koruma Vakfı da Yıldız Tilbe aleyhine suç duyurusunda bulundu.

Suç Duyuruları Bitmek Bilmiyor

Sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda sokak hayvanlarıyla ilgili sert ifadeler kullanan ancak daha sonra bu paylaşımından dolayı özür dileyen Yıldız Tilbe’ye tepkiler dinmek bilmiyor. Pek çok kesimden tepkiler alan ünlü şarkıcı hakkında bir süre sonra suç duyurularında bulunulmaya başlandı. Farklı kişi ya da dernek ve vakıflar Yıldız Tilbe hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Tilbe hakkında son suç duyurusunu İstanbul Barosu Hayvan hakları Merkezi yapmıştı. Bu suç duyurusunun ardından bu sefer de Türkiye Hayvanları Koruma vakfı da harekete geçti ve Tilbe hakkında suç duyurusunda bulundu. Savcılığa verilen dilekçede Yıldız Tilbe hakkında “suç işlemeye tahrik, halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama, kanunlara uymamaya tahrik” suçlarını işlediği gerekçesiyle cezalandırılması talep edildi.

Konserleri İptal Edildi

Öbür taraftan her kesimden yoğun eleştirilere maruz kalan Yıldız Tilbe’ye bir darbede konser vereceği organizasyonlardan geldi. Konser için ünlü şarkıcıyla anlaşan bazı organizasyon şirketleri ya da oteller konserleri iptal etti. Kıbrıs’ta bulunan ve Yıldız Tilbe ile konser anlaşması yapan bir otelde konserleri iptal eden yerler arasında yer aldı. Yapılan açıklamada “Tilbe, hayvanlar hakkında verdiği utanç verici demeçten ötürü bünyemize ait tüm otellerimizin ve tesislerimizin konser listesinden süresiz olarak çıkarılmıştır” ifadeleri kullanıldı.

28-03-2022
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar