Ünlü Şarkıcı Ercan Turgut Hayatını Kaybetti

Ünlü Şarkıcı Ercan Turgut Hayatını Kaybetti
Bir döneme damgasını vuran ünlü şarkıcılardan Ercan Turgut bugün uzun süredir mücadele ettiği kanser hastalığı sebebiyle hayata veda etti.

Bugün son dakika haberi olarak haber siteleri, magazin basını ve sosyal medyaya düşen bir haber yaşı 30’un üzeride olanları derinden üzdü. Bir dönemin ünlü seslerinden, ünlü şarkıcı Ercan Turgut hayatını kaybetti. Özellikle 1980’erden 1995’lere kadar hemen her yerde şarkıları çalılan, tüm Türkiye’nin severek dinlediği, aşıkların onun şarkılarıyla keyiflendiği, dertlilerin onun şarkılarıyla teselli bulmaya çalıştığı bir dönemin ünlü seslerinden usta isim Ercan Turgut kanser sebebiyle hayata veda etti. Ünlü şarkıcı uzun bir süredir kanser hastalığı ile mücadele ediyordu. Ercan Turgut’un hayatını kaybettiği ise sosyal medya hesabından yine ünlü bir isim olan Semiha Yankı duyurdu.

“Olmadı be Ercan”

Uzun süredir kanserle mücadele eden ünlü şarkıcı Ercan Turgut bugün 69 yaşında hayata veda etti. Ünlü şarkıcı Ercan Turgut özellikle 1980’lerden sonra sahnelerde adeta fırtına gibi esmeye başlamıştı. Ünlü şarkıcı bugün dahi dillerden düşmeyen pek çok şarkıyı seslendirmişti. Ercan Turgut ayrıca o dönem pek çok şarkıcının yaptığı gibi birçok sinema filminde de rol almıştı. Hayata veda eden ünlü ismin ardından yakın dostu şarkıcı Semiha Yankı sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Semiha Yankı paylaşımında “Olmadı be Ercan… Çok erken çok… Ateş düştü içime… Huzurla uyu yoldaşım. Ahh ahh…” ifadelerini kullandı. Ayrıca ünlü ismin hayatını kaybetmesi sosyal medya ve magazin basını ve haber sitelerinde geniş yer buldu.

Ercan Turgut Kimdir?

Bugün hayata veda eden ünlü isim Ercan Turgut 7 Ekim 1952 yılında Malatya’da dünyaya gelmiştir. Müzik hayatına henüz 13 yaşlarında başlayan ünlü şarkıcı 1974 yılında Olur Böyle Şey / Gülme Sakın Komşuna adını taşıyan ilk albümünü dinleyicisiyle buluşturmuştur. Yaşadığı döneme damga vuran Ercan Turgut 1979 yılında Dönemezsen adlı albümle büyük çıkış yakalamıştır. Ünlü şarkıcı aynı zamanda zamanında pek çok şarkıcının yaptığı gibi sinema filmlerinde de rol almıştır. Ünlü ismin rol aldığı filmler arasında, Oğlum İçin, Göz hapsi, Ekmek Parası, Tatlı Bülbül, Çileli Damat, Berduşlar Sosyetede bulunmaktadır. Ünlü ismin çıkardığı albümler ise şunlardır.

-          Hatırladıkça

-          Başımın Tatlı Belası

-          Tanrı Misafiri

-          Azap Çiçeği

-          Dönemezsin

-          Tövbe

-          Olur Böyle Şey

23-11-2021
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar