Uyanış Büyük Selçuklu’da Büyük Sır Ortaya Çıktı

Uyanış Büyük Selçuklu’da Büyük Sır Ortaya Çıktı
TRT 1 ekranlarında pazartesi akşamları ekrana gelen Uyanış Büyük Selçuklu Dizisinde en baştan beri hikayenin temelini oluşturan sır sonunda ortaya çıktı.

Bu sezon TRT 1 ekranlarında pazartesi akşamları ekrana gelmeye başlayan ve yayınlandığı ilk bölümden bugüne kadar gün birinciliğini başka hiçbir yapıma kaptırmayan Uyanış Büyük Selçuklu dizisinin dün akam yayınlanan bölümünde hikayede büyük bir kırılma yaşandı. Akli Film tarafından hazırlanan ve en büyük prodüksiyonlu dizi olan Uyanış Büyük Selçuklu’da dizinin ilk bölümünden itibaren seyirciye verilen büyük sır her bölüm adım adım işlendi ve dizinin kurgusal ortamında en büyük ve en etkili hikaye oldu. Dizinin ana karakteri Sultan Melikşah’ın tahta oturmadan önce öldüğü söylenen ve dünyaya gelen oğlunun da başka yerlerde büyümesi gerektiği belirtilen ve sultanın oğlunun kim ve nerde olduğunu bilmedi sır sonunda dün akşam ortaya çıktı. En baştan itibaren açıklandı açıklanacak, ortaya çıktı çıkacak geriliminin her an hissedildiği ve zaman zaman artık ortya çıksın diye bile söylendiği sır sonunda Sultan Melikşah tarafından öğrenildi.

Sultandan Başka Herkes Biliyordu

Uyanış Büyük Selçuklu’da dizinin ana hikayesine yön veren hikayelerden biri olan sır konusu dün akşam yayınlanan son bölümde Sultan Melikşah tarafından da öğrenildi. Nizamülmülk tarafından devletin bekası için oluşturulan sırda Sultan Melikşah’a tahta oturmadan önce hanedan tarafından kabul görmeyen eşi Başulu hatun’un öldüğü ve doğum sırasında dünyaya gelen Ahmet adındaki çocuğunun ise bilinmeyen bir yerde Sultan’dan gizlenerek ve ona söylenilmeyerek büyütüleceği öngörülmüştü. Uzun yıllar boyunca Sultan Melikşah karısı Başulu Hatun’u öldü bilirken oğlunun ise nerde olduğunu bilmiyordu. Oysa Başulu hatun yaşıyordu ve olu Sencer’de hemen yanı başındaydı. Bu sır başta sadece Nizamülmülk ve Ömer Hayyam tarafından bilinirken ilerleyen bölümlerde adım adım, Zübeyde Hatun, Seferiye Hatun, Başulu Hatun’un bir diğer oğlu Melik tapar ve en sonunda da Melikşah’ın can düşmanı Hasan sabah tarafından öğrenildi. Tüm bunlar sonunda sırrın artık açıklanması gerektiğine karar verilen anlarda ise olmadık olaylar sırrın ifşasını erteledi. Ancak dün akşam sonunda Sultan Melikşah sırrı kendisi öğrendi.

Sultan’ın Pençesi Ali

Başulu Hatun’un Hasan sabah tarafından esir alınması ve karşılığında devletten bazı tavizler istenmesi üzerine Nizamülmülk, Sencer ve Melik Tapar Sultan Melikşah’tan istenilen tavizlerin verilmesini ister. Ancak Melikşah devlet taviz vermez diyerek buna yaklaşmazken Hasan Sabbah’ın bulunduğu yerdeki adamı olan ve henüz Müslüman olan Abdullah Ali’ye bir mesaj gönderir ve Başulu hatun’un kurtarılmasını ve saraya getirilmesini ister. Sonunda Başulu hatun Hasan Sabbah’ın elinden kurtarılır ve saraya getirilir. Nizamülmülk, Başulu hatun’un oğlu Sencer ve Melik Tapar’ın ve diğer saray erkanının önünde Başulu Hatun ile Sultan Melikşah karşılaşırlar. Sultan Melikşah yıllardır öldü bildiği eşini karşısında görünce duygusal anlar yaşar. Tabi bu sırada kayıp oğlunun da Sencer olduğunu öğrenir. Bu karşılaşmada gözyaşlarına hakim olamayan Melikşah, Sencer ve Başulu Hatun’un bundan sonra neler yaşayacağı ise merak konusu oldu.

 

06-04-2021
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar