Yeşilçam’ın Kötü Adamı Coşkun’dan Samimi İtiraflar

Yeşilçam’ın Kötü Adamı Coşkun’dan Samimi İtiraflar
Yeşilçam’ın kötü adamı Coşkun Göğen yaptığı açıklamalarla o günleri anlattı. Coşkun Göğen hayatında bir kere iyi adam oynadığını ve bir daha oynamamaya tövbe ettiğini belirtti.

Yeşilçam denince akla başroller, güzel kızlar, ünlü isimler kadar bir isim daha gelir. Onu hemen hemen hiç iyi bir rolde seyretmedi seyirciler. Her filmin aranılan kötü adamı denilince akla ilk o geldi ve mutlaka hemen her filmde rol aldı. Öyle ki kendi ifadesiyle 300 -500 arası filmde rol almıştır. Bahsettiğimiz bu isim ve başarılı oyuncu Coşkun Göğen. Coşkun Göğen bu güne kadar Yeşilçam’da başrol olan, Cüneyt Arkın’dan, Kadir İnanır’a, Tarık Akan’dan Hülya Koçyiğit’e, Türkan Şoray’dan Fatma Girik’e kadar ünlü isimlerle aynı seti paylaştı ve onlarla aynı sahnede yer aldı. Sinema seyircisi onu kötü adam ve tecavüzcü Coşkun olarak tanıdır. Oysa o rolünün gereğini en iyi şekilde yapmaya çalışıyordu. Yaptı da. Bir zamanlar kötü adamı Coşkun Göğen bugün samimi itiraflarla o günleri anlattı.

O Rollerden Hiç Rahatsız Olmadım

Ünlü isim ve oyuncu Coşkun Göğen yıllarca rol aldığı filmlerdeki kötü adam rollerini elinden geldiğince iyi oynayana çalıştığını belirtti. Coşkun Göğen “o rollerden hiç rahatsız olmadım. Hayat bir senaryodur. Film ise tamamen senaryo çünkü okumadan rol yapamazsın. Ne yazıldıysa onun en iyisini yaptım.  300 – 500 arasında filmde oynamışımdır. Başı sonu yok benim oynadığım filmlerin. Başrol hiçbir zaman önemli olmadı. Sadece bir kere iyi bir karakteri oynadım. Fatma Girik ve Tarık Akan’ın Kaçak Filminde. Bir daha da tövbe ettim. İyi adamı oynadığım için ayağımdan tavana astılar. Az daha ölüyordum. İyiyi oynamak zor ve sıkıcıymış. İnsanlar bildiği işi yapmalı” ifadelerini kullandı.

3 Sene Beyoğlu’na Dayak Yememek İçin Çıkmadı

Ünlü isim hiç bir zaman unutamadığı filmin ise Necla Nazır ve Ferdi Tayfur’un başrolünde yer aldığı Batan Güneş olduğunu söylüyor. Coşkun Göğen bu filmi hala unutamadığını ifade ederek “tam üç sene Beyoğlu’na dayak yememek için çıkmadım. O film Türkiye’de hasılat rekoru kırdı. Yeni Melek Sineması’nda 10 hafta oynadı. Beni arayıp dümbük diye küfrederlerdi. Benim yediğim küfür, aldığım paraya değmedi hayat boyunca” ifadelerini kullandı. Ünlü oyuncu şu sıralar Antalya'da yaşıyor.

02-05-2021
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar