Yılbaşı geldi çattı !Sevilen dizilere ne kadar ara verilecek?

Yılbaşı geldi çattı !Sevilen dizilere ne kadar ara verilecek?
İşte 2020 yılının ilk iki haftasında yayınlanmayacak diziler ve yeni bölümleri ne zaman başlayacak? Diziler neden 2 hafta tatil yapacak?

Acısıyla tatlısıyla koca bir yılın daha sonuna geldik ve nihayet 2020 yılbaşı geldi çattı. Günlük 5-6 saatlik televizyon izleyen bir millet olarak dizi ve programları izleyen halkımız, dizilere ne kadar ara verileceğini merak ediyor. Önümüzdeki hafta başlayacak yeni yılın ilk iki haftası çoğu dizi, yayınına ara verecek. Sadece diziler değil çoğu televizyon programı bir veya iki hafta boyunca yayınlanmayacak. Bu haberimizde 2020 yılının ilk iki haftasında yayınlanmayacak dizileri ve yeni bölümlerin ne zaman başlayacağını duyurmak istedik. Şimdi detaylar

Yılbaşı geldi çattı Sevilen dizilere ne kadar ara verilecek?

Her yılbaşı gelip takvimdeki sayılar değişince televizyonlar genellikle bugüne özel programlar yayınlayıp dizilere ara verir. Nadir de  olsa o günkü dizide yılbaşına yer verilir. Her yılbaşı reklam sözleşmeleri nedeniyle yayınına ara veren diziler, geçtiğimiz yıla kadar 3 hafta tatil yapıyorlardı. Canlitv platformu olarak yaptığımız araştırmaya göre 2020 Yılbaşı Haftasında ve takip eden hafta yani iki hafta boyunca TRT dışında tüm kanallar, dizilerine 2 hafta ara verecek. Sebebi ise reklam düzenlemesi ve kanallar arası reklam sözleşmelerinin yenilenmesi. Şimdi yayınlanmayacak dizilere bir göz atalım.

30 Aralık Pazartesi

Seksenler, Zalim İstanbul, Yasak Elma, Sefirin kızı, Vuslat, Çukur dizileri yayınlanmayacak. Seksenler dizisi Yılbaşı özel programıyla 31 Aralık Salı günü ekrana gelecek. 6 Ocak 2020 pazartesi günü sadece  Seksenler yayınlanacak. Kısacası Pazartesi günü dizileri iki hafta aradan sonra 13 Ocak 2020 pazartesi günü ekrana gelmeye başlayacak.

31 Aralık Salı

Kadın, Eşkıya, Hekimoğlu, Çocuk ve Elimi Bırakma dizileri yılbaşı gecesi olduğu için yayınlanmayacak. Bu dizilerin yerine kanallarda yılbaşı eğlenceleri veya farklı programlar ekrana gelecek. Salı gününün dizileri iki haftalık aradan sonra 14 Ocak Salı günü itibariyle ekrana gelmeye devam edecek.

1 Ocak 2020 Çarşamba

Yılın ilk günü münasebetiyle Kuruluş Osman, Afili Aşk ve Doğduğun Ev Kaderindir dizileri ekrana gelemeyecek. 8 Ocak günü de yayınlanmayacak diziler iki haftalık aradan sonra yeni bölümleriyle 15 Ocak Çarşamba günü kaldığı yerden devam edecek.

 

2 Ocak 2020 Perşembe

Perşembe dizileri olan Bir Zamanlar Çukurova, Mucize Doktor ve Güldür Güldür Show 2 Ocak ve 9 Ocak Perşembe günü tatil yapacak. Bu diziler 16 Ocak’tan itibaren yepyeni bölümleriyle izleyicisine kavuşacak.

3 Ocak 2020 Cuma

Arka Sokaklar, Hercai, Ferhat ile Şirin dizileri yeni yıl haftası nedeniyle yayınlanmayacak. Bu diziler bir sonraki hafta da ekranda olamayacak. Cuma dizileri 17 Ocak itibariyle izleyiciyle buluşacak.

4 Ocak 2020 Cumartesi

Cumartesi dizilerinden Azize ve Kuzey Yıldızı dizileri iki haftalık aradan sonra yeni bölümleriyle 18 Ocak 2020 Cumartesi günü yayınlanacak.

5 Ocak 2020 Pazar

Pazar günü dizileri olan Savaşçı, Şampiyon, Kimse Bilmez ve Güvercin de katıldı. Söz konusu diziler iki haftalık aradan sonra 19 Ocak 2020 pazar günü ekrana gelmeye başlayacak. Toparlayacak olursak günlük yayınlar dışında haftalık yayın yapan diziler, reklam anlaşmaları ve yeni sözleşmeler medeniyle 2 haftalık tatil yapacaklar. Biz de diziseverlere iki hafta boyunca aileleriyle daha çok vakit geçirmelerini tavsiye ediyoruz. Mutlu seneler.

2 hafta tatil yapacak diziler

Kanal D : Zalim İstanbul, Hekimoğlu, Afili Aşk, Arka Sokaklar, Azize​

Atv : Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Kuruluş Osman, Bir Zamanlar Çukurova, Hercai

Star TV : Sefirin Kızı, Çocuk, Güvercin

Show TV : Çukur, Kuzey Yıldızı İlk Aşk

FOX : Yasak Elma, Kadın, Mucize Doktor, Ferhat İle Şirin, Savaşçı

TV8 : Doğduğun Ev Kaderindir.

28-12-2019
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar