Alişan kendisine yönelik aşı tepkilerine cevap verdi

Alişan kendisine yönelik aşı tepkilerine cevap verdi
Ünlü sanatçı Alişan ve sunucu Çağla Şikel'in Covid-19 aşısı olduğu görüntülerin yayınlanması tepkilere sebep oldu. Alişan kendisine yönelik aşı tepkilerine cevap verdi.

Covid 19 salgını devam ederken herkes hastalıkla mücadelede en önemli yöntem olan aşıyı dört gözle bekliyor. Koronavirüs aşısı birçok ülkede yapılmaya başlamış olsa da Türkiye'de aşılama henüz başlamadı. Fakat koronavirüs aşısını geliştirme çalışmaları kapsamında gönüllü kişilere aşının Faz3 çalışması için aşı yapılıyor. Birçok kişinin gönüllü olduğu Faz3 çalışmalarına katılanlar arasında Nagehan Alçı, Çağla Şikel, Alişan ve Demet Akalın gibi ünlü isimlerde vardı.

Alişan'dan 'torpilli aşı' iddialarına yanıt

Aşı bekleyen fakat henüz aşı olamayan başta sağlık çalışanları olmak üzere birçok kesimden Alişan'ın aşı fotoğraflarının yayınlanmasının ardından tepkiler geldi. Alişan ve diğer ünlü isimlerin aşı olduğunu iddia edenler sosyal medya hesaplarından yapılan haksızlığa tepki gösterdi. Gönüllü aşı çalışmasına katıldığına dikkat çeken Alişan ise gelen tepkilere cevap verdi. Alişan yaptığı açıklamada, "Aşılama henüz başlamadı… Ben onbinlerce TC vatandaşı gibi gönüllü olarak Faz3 çalışmasına katıldım… Bir amacım daha vardı… Aşı karşıtların aşı olmanın bu illetin tek kurtuluş olduğunu anlatmaktı… Çok şükür amacıma ulaşmışım: Ayrıca aşı ilk sağlık çalışanlarına olacak" ifadelerini kullandı.

Alişan nasıl aşı oldu?

Alişan ve Demet Akalın birlikte Star Tv'de sundukları sabah programı, Demet ve Alişan İle Sabah Sabah programında aşı ile ilgili çalışmaları desteklemek amacıyla gönüllü oldu. Alişan programda canlı yayında aşı oldu ve bu fotoğraflar kısa sürede sosyal medyada yayınlandı. Gönüllü aşı çalışmasına katılan Alişan'ın aşı olması yanlış anlaşılınca özellikle birinci derece risk grubunda bulunan sağlık çalışanları başta olmak üzere birçok kesimden tepki yağdı. 'Torpilli aşı' iddiaları ise çok konuşuldu. Alişan bugün yaptığı açıklamada o iddialara cevap verdi.

Sağlık Bakanlığı açıklamasına göre aşıda öncelik sağlık çalışanları ve 65 yaş üstü hastalar olacak. Alişan'ın açıklaması da bu durumla örtüşürken kendisine yönelik tepkilere de cevap niteliğindeydi. Alişan açıklamasında amacının aşının önemine dikkat çekmek olduğunu da belirtti. Covid- 19 aşısı önümüzdeki günlerde Türkiye'de de yapılamaya başlanacak.

11-01-2021
Yazar Hakkında
Metin Caba

Metin Caba

Belgesel, dizi, sinema, televizyon programlarında çeşitli görevler alan Metin Caba, uzun süredir medya sektöründe yer çalışmalar yapıyor. C .. devamı.. mail
Yorumlar