Kuruluş Osman ne zaman başlıyor?

Kuruluş Osman ne zaman başlıyor?
Merakla beklenen tarih dizisi Kuruluş Osman ne zaman başlıyor? Atv'nin yeni dizisi hakkında merak edilenleri haberimizde bulabilirsiniz...

Atv ekranlarında yayınlanacak Kuruluş Osman dizisi için geri sayım başladı. Uzun süredir hazırlıkları devam eden ve geçen günlerde ilk bölüm fragmanı yayınlanan Kuruluş Osman dizisinin yayın tarihi de belli oldu. Merakla beklenen dizi 20 Kasım çarşamba akşamı ekranlara gelecek. TRT 1'in sevilen tarih dizisi Diriliş Ertuğrul'un devamı olarak çekilecek ve Osmanlı İmparatorluğu'nun kuruluş yıllarını anlatacak dizinin başrolünde ise Burak Özçivit var. Özçivit Kuruluş Osman dizisinde Osmanlı'nın ilk padişahı ve kurucusu Osman Gazi'yi canlandıracak. İlk bölüm fragmanında yer alan Osman Gazi'nin "Babamın kutlu sancağını asla düşürmeyeceğiz. Ben ve benim evlatlarım bu kutlu sancağı 7 cihana yaymak için mücadele edeceğiz" ifadesi ise en çok dikkat çeken sözler oldu.

Burak Özçivit'in partneri kim oldu?

Çekimleri İstanbul Beykoz'a bağlı Riva'da hazırlanan platoda yapılan Kuruluş Osman dizisi büyük bir iddiayla sezona girmeyi planlıyor. Atv ekranlarında izleyiciyle buluşacak dizinin yapımcılığını Mehmet Bozdağ üstlendi. Diriliş Ertuğrul'dan sonra aynı izleyici kitlesini yakalamayı hedefleyen projenin oldukça başarılı bir oyuncu kadrosu bulunuyor. Burak Özçivit, Özge Törer, Ayşegül Günay, Aslıhan Karalar ve Ragıp Savaş gibi başarılı oyuncuların yer alacağı dizinin yönetmen koltuğunda ise Metin Günay bulunuyor. Osmanlı'nın kuruluş yıllarını anlatacak dizide Burak Özçivit'in partneri ise Hazal Subaşı oldu. Özge Törer Bala Hatun karakterine hayat vercekken, Şeyh Edebali karakterini de Seda Yıldız canalandırıyor.

Dev platoda nefes kesen sahneler

İlk bölümün yayınlanan fragmanlarından da görüleceği gibi Kuruluş Osman dizisinde nefes kesecek sahneler izleyicileri bekliyor. Avrupa'nın en büyük platosu olarak nitelendirilen dev platoda onlarca ekibin hazırladığı dekorlar izleyicileri tarihin sokaklarında dolaştıracak. 60 ayrı marangoz ekibinin hazırladığı platoda dev kaller, camiiler, kiliseler, han ve hamamlar döneme uygun bir şekilde en ince ayrıntısına kadar oluşturuldu. Kostümler de döneme uygun olarak özel olarak hazırlandı. Atv'nin yeni dizisi Kuruluş Osman setinde yaklaşık 1500 kişi büyük bir gayretle çalışıyor. Osman karakterini canlandıracak genç, yakışıklı ve başarılı oyuncu Burak Özçivit de dönem kostümleri ve diziye uygun tarzıyla beğeni topladı.  Özçivit, at üstündeki sahneleri ve uzun saçlarıyla yeni bir tarzla seyirci karşısına çıkarken oldukça tempolu bir dönem geçirecek. Özçivit'ın Osman karakterini başarılı bir şekilde canlandırması bekleniyor.

13-11-2019
Yazar Hakkında
Metin Caba

Metin Caba

Belgesel, dizi, sinema, televizyon programlarında çeşitli görevler alan Metin Caba, uzun süredir medya sektöründe yer çalışmalar yapıyor. C .. devamı.. mail
Yorumlar