Metin Şentürk’ün İtirazı Reddedildi

Metin Şentürk’ün İtirazı Reddedildi
Boşandığı eşine tazminat ve nafaka ödememek ve ayrıca mal paylaşımı davasına da itiraz ederek yerel mahkemelerin kararlarını Yargıtay’a taşıyan Metin Şentürk’e cevap geldi.

Ünlüler dünyasının kendine has üslubu ve tavırlarıyla gönüllerde taht kuran isimlerinden biri olan şarkıcı Metin Şentürk bugünlerde eski eşiyle olan mahkemesi sebebiyle magazin basının gündeminde yer alıyor. Eski eşi Fulya Kalkavan ile 2014 yılında boşanan Metin Şentürk bu boşanmanın ardından mahkeme tarafından eşine ödenmek üzere karar verilen tazminat ve aylık nafakaya itiraz etmiş ve bu durum üzerine de çift mahkemeye taşınmışlardı. Yerel mahkeme tarafından verilen kararda Şarkıcı Metin Şentürk boşandığı eşi Fulya Kalkavan’a 150 bin TL tazminat ve aylık 5 bin Lira da yoksulluk nafakası ödemesine hükmetmişti. Metin Şentürk de bunun üzerine tazminat ve nafakayı ödememek için davayı Yargıtay’a taşımıştı. Bugün Yargıtay’dan dava ve Metin Şentürk’ün itirazına cevap geldi.

İtiraz Reddedildi

Şarkıcı Metin Şentürk boşandığı eşi Fulya Kalkavan’a tazminat ve nafaka ödenmesi için yerel mahkemenin verdiği kararı Yargıtay’a taşımış ve karara itiraz etmişti. 2014 yılında boşanan Metin Şentürk eşine 150 Bin TL Tazminat ve aylık 5 Bin TL’de nafaka ödenekle yükümlü kılınmıştı. Yargıtay’a itiraz eden Metin Şentürk’ün itiraz talebine mahkeme bugün cevap verdi. Bu arada Fulya Kalkavan’da aynı dönemde Aile Mahkemesine evlilik birliği içinde kazanılan malların paylaşımı için yeni bir dava açtı. Bunun üzerine İstanbul Aile Mahkemesi 3 yıl önceki kararında Fulya Kalkavan’ı haklı bularak mal paylaşımı davasını kabul etti. Mahkeme Metin Şentürk’ün 4 Milyon 337 Bin 793 lira katılma alacağını 2015 yılından itibaren işleyecek yasal faiziyle birlikte Fulya Kalkavan’a ödemesine karar verdi. Metin Şentürk bu karara da itiraz etti.

Karar Yargıtay’dan Çıktı

Metin Şentürk’ün hem tazminat ve nafaka hem de mal paylaşımı davası sonuçlarına itirazı Yargıtay tarafından karara bağlandı. Yargıtay iki ayrı davadan da Metin Şentürk aleyhine karar vererek Metin Şentürk’ün itirazını reddetti. Böylece Metin Şentürk hem tazminat ve nafaka hem de mal paylaşımı davalarına itirazını kaybetti ve Yargıtay yerel mahkemelerin kararını onadı. Böylece davalar kesin hükme bağlanmış oldu. Onanan karara göre Metin Şentürk Fulya Kalkavan’a 4 Milyon 337 Bin 793 TL’nin 2015 yılından itibaren yasal faizini ödemekle yükümlü kılındı.

02-06-2021
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar