Oyuncu Cezmi Gökalp Hayatını Kaybetti

Oyuncu Cezmi Gökalp Hayatını Kaybetti
Türk Tiyatrolarının usta oyuncusu Cezmi Gökalp geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybetti. Usta ismin kaybını Devlet Tiyatroları Genel Müdürü duyurdu.

Son zamanlarda Türk Tiyatro, dizi ve sinema sektöründen pek çok usta isim bir bir hayatını kaybetti. Yerleri kolay kolay doldurulamayan bu değerlerin kaybıyla tiyatro ve sinema sektörü büyük kayıplar yaşarken geride kalan oyuncularda hayatını kaybeden arkadaşlarının acısıyla baş başa kaldı. Bugün de yine bir usta isim, Türk Tiyatrosuna büyük emekler vermiş, onlarca oyunda oyunculuk ve yönetmenlik yapmış ve aynı zamanda yabancı filmlerde seslendirme sanatçılığı da yapan tiyatro oyuncusu Cezmi Gökalp geçirdiği kalp krizi sebebiyle hayatını kaybetti. Bu acı kaybın magazin ve basın yayın organlarında yer almasıyla birlikte usta oyuncunun sevenleri ve yakınları derin bir üzüntü içine girdi. Kalp krizi sebebiyle hayata veda eden usta oyuncunun naşı yine aynı gün defnedildi.

Bir Değer Daha Hayata Veda Etti

Türk Tiyatrolarının usta oyuncularından biri olan ve pek çok oyunda rol alan ya da yönetmen olarak görev yapan oyuncu Cezmi Gökalp bugün geçirdiği kalp krizi sebebiyle hayatını kaybetti. Usta ismin hayatını kaybettiğini sosyal medya hesabından duyuran ve büyük üzüntüsünü tiyatro severlerle paylaşan Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt paylaşımında “Ankara Devlet Tiyatroları emekli oyuncumuz, Türk Tiyatrosu’nun değerli ismi Cezmi Gökalp’in vefat haberini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum. Kıymetli sanatçımıza Allah’tan rahmet, ailesine sevenlerine ve sanat dünyamıza başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı. Bu haberin ardından pek çok basın yayın organı ve internet gazetelerde Cezmi Gökalp’in vefatıyla ilgili haberler yayılandı. Bizde kalp krizi sonrası hayatını kaybeden ünlü oyuncu Cezmi Gökalp’e Allah’tan rahmet ve yakınlarına, sevenlerine ve Türk Tiyatrosu’na başsağlığı ve sabırlar diliyoruz.

Cezmi Gökalp Kimdir?

Türk Tiyatrosu Ankara devlet Tiyatrosunda yılarca oyuncu ve yönetmen olarak görev yapan ve yine Ankara Devlet Tiyatrosu’ndan emekli olan usta oyuncu Cezmi Gökalp hayatı boyunca tiyatronun gelişmesi için çaba harcamış ve sahnelerde pek çok oyuncu yetiştirmiştir. Sahnede adeta devleşen ve oyunculuğuyla örnek olan usta oyuncu Cezmi Gökalp ayrıca yabancı filmlere dublaj da yapmıştır. Usta isim onlarca oyunda rol almış sinema filmlerinde oynamıştır.

24-05-2021
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar