Seksenler Dizisinde Koronavirüs Şoku!

Seksenler Dizisinde Koronavirüs Şoku!
TRT 1 ekranlarında izleyici ile buluşan ve seyircinin severek takip ettiği Seksenler Dizisinde koronavirüs şoku yaşandı. İşte haberin detayları!

2020’nin başında tüm dünyayla birlikte ülkemizi de etkileyen koronavirüs hayatın her alanında kendini yoğun bir şekilde hissettirirken özellikle kalabalık ve toplu çalışma alanlarında alınan tedbirler hayatın akışını kısıtladı. Dizi, reklam ve sinema sektörünü de derinden etkileyen koronavirüs sebebiyle 2020’nin Mart ayından itibaren ülkemizde hemen hemen bütün serler durdu ya da çok sıkı tedbirlerle çalışmalarına devam etti. Özellikle dizi setlerinde çalışmalar dururken yayınlar tekrara girmeye ve yeni yeni çözümler üretilmeye çalışıldı. Birol Güven’in yapımcılığını üstlendiği ve TRT 1 için günlük olarak çekilen Seksenler adlı dizide de aynı zorluklar yaşandı ve dizi tatil edilirken yerine başka bir yapım geçici olarak ekranlara geldi. Koronavirüs salgınının hafiflemesi ve normalleşme sürecinin başlamasıyla da setler yeniden çalışır hale gelmeye ve diziler yeniden çekimlerine başladı. Ancak tedbirler had safhadaydı ve kontroller sıkı tutuluyordu. Derken beklenmedik ve korkutan haber yeniden çekimlere başlayan Seksenler adlı yapımdan geldi ve sette koronavirüs şoku yaşandı. İşte detaylar!

Seksenler Dizisinde Koronavirüs Pozitif Çıktı!

TRT 1 ekranlarında izleyici ile buluşan ve seyircinin severek seyrettiği dönem dizisi Seksenler sıkı tedbirler eşliği altında çekimlerine devam ediyor. Dizi koronavirüsten dolayı verdiği arayı geçtiğimiz haftalarda sonlandırarak yeniden sete çıkmıştı. Her set günü kontrollerin sıkı bir şekilde uygulandığı dizide Rasim Öztekin, Özlem Türkad, Şoray Uzun, Ayşe Tolga, Yasemin Çonka gibi ünlü oyuncular yer alıyor. Çekimlerin özel bir platoda gerçekleştirildiği dizide geçtiğimiz günlerde yine bir set gününde beklenmedik ve korkutucu gelişme yaşandı. Sette koronavirüs kontrolleri sırasında yapılan testlerde bir set çalışanında koronavirüs testinin pozitif çıkması herkesi şoke etti. Çalışan tedbir amaçlı karantinaya girerken başka kimse de koronavirüse rastlanmadı.

Seksenler Bir Hafta Ara Verdi!

TRT 1 ekranlarında yayınlanan ve Birol Güven’in yapımcılını üstlendiği seksenler dizi setinde çalışan bir kişide koronavirüs testinin pozitif çıkması üzerine set bir hafta tatil edilirken başka kimse de koronavirüse rastlanamadı. Koronavirüs testi pozitif çıkan çalışanın da karantinaya alındığı ve sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Yaşanan olay üzerine Sinema Televizyon Sendikası’da bir açıklama yayınlayarak çalışanın sağlık durumunun iyi olduğunu açıkladı. Seksenler dizisindeki tedbirlerin daha da artırıldığı ve dizinin çekimlere devam edeceği örenildi.

14-07-2020
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar