Uçan Süpürge Ödülleri hangi kadın oyunculara gitti?

Uçan Süpürge Ödülleri hangi kadın oyunculara gitti?
Onursal başkanı usta oyuncu Türkan Şoray'ın olduğu Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali 23. Kez yapılıyor. Online olarak yapılan festivalde ödüller kimlerin oldu?

23. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali başladı. Türkiye’nin ilk kadın fetivali “Evde kaldık” temasıyla online olarak gerçekleşecek. Festivale 31 ülkeden 76 film katılıyor. Filmler festivale ait sitede gösterime girecek ve festival 14 Mayıs’a kadar devam edecek. Uçan Süpürge Vakfı Onursal Başkanı olan Türkan Şoray ve Yetkin Dikinciler’in katılımıyla başladı. Sunuculuğunu Ece Dizdar’ın yaptığı festivale Nüket Duru ve Feryal Öney şarkılarıyla renk kattı. Şoray, festivalin online yapılmasının harika olanakları da beraberinde getirdiğini söyledi. Türkan Şoray, “Perde sadece Ankara’da değil tüm Türkiye’de hatta tün dünyada açılacak. Çoğu son bir yılda çekilmiş film seçkisi ve yan etkinlikler sinema severleri bekliyor. Bir kez daha kadınlar bizi dünya barışı ile buluşturuyor” diye konuştu.

Onur ödülünün sahibi Nebahat Çehre oldu

Bu seneki Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali onur ödülü, oyun yazarı ve yönetmen Şahika Tekant ve sinema ve dizi oyuncusu Nebahat Çehre’ye verildi. Cemre Ebuzziya ise, Genç Cadı Ödülü'nün sahibi oldu. Cemre Ebuzziya "Kadınların sinemasını kutlayan, kadınların hikayelerine ve selerine sahip çıkan güçlü uçan kadınlardan çok güzel bir ödül aldım. Gönülden teşekkür ederim" dedi. Bilge Olgaç başarı ödülleri ise yönetmen, yapımcı, senarist Handan İpekçi, yapımcı Sevil Demirci ve yazar, yönetmen Işıl Özgentürk’e verildi. İpekçi yaptığı konuşmada şunları söyledi; "Benim için çok değerli bir ödül. Bilge Olgaç’ın açtığı yoldan ilerliyoruz. Bizler erkek sinemacı arkadaşlımızla eşit olmayan koşullarda 4 kat çalışarak ancak kendimizi var edebiliyoruz." Işıl Özgentürk de törene video aracılığı ile katıldı; "Ödülü daha adil bir dünya için mücadele eden kız kardeşlerime adamak istiyorum” ifadelerinde kullandı.

Festival kapsamındaki filmler 301 aday arasından seçildi

Festivalde 76 film gösterilecek. Bu filmler 31 ülkeden 301 film arasından seçildi. Festival kapsamında filmler çok farklı konuların işlendiği yapımlar arasından seçildi. Aile, çocuk, evlilik, sokak, ev, emek, göçmenlik konularını işleyen filmlerde kadınların imzaları bulunuyor.

08-05-2020
Yazar Hakkında
Metin Caba

Metin Caba

Belgesel, dizi, sinema, televizyon programlarında çeşitli görevler alan Metin Caba, uzun süredir medya sektöründe yer çalışmalar yapıyor. C .. devamı.. mail
Yorumlar